2024-04-16
📍 心一 · 影 (灣仔)灣仔軒尼詩道318號永倫立方1樓今次係由食家朋友發掘帶我去食既日式料理🏮 心一 · 影 🏮是一間有齊Omakase、席前創作料理、炭火燒及酒吧既餐廳,朋友知我好享受坐吧枱望住廚師🧑🍳係我面前整料理,特以搵呢間性價比超高水準嘅餐廳。餐廳裝潢充滿了日本的傳統風格,好有置身於日本的氛圍。YAKITORI SET💰550/per set✨✨毎位均附送清酒(170 m l)**前菜**😋😋😋😋.8/5前菜有胡麻豆腐,係我至愛既豆腐,佢個質感好似杏仁豆腐咁,而且帶濃厚的豆香。魚春/竹筍,魚春一啲都唔會腥,仲勁鮮。螢光墨魚🦑口感嚼勁十足,帶有鹹香味道,勁鮮味!前菜係美味的開端😎✨**刺身**😋😋😋😋.8/5用最時令的海鮮,確保食材係絕對鮮味!。鯛魚同赤魚鮮甜無比,食刺身最緊要新!😆**炭火燒**😋😋😋😋.9/5✨燒鳥(四款)雞腿肉、雞翼、雞腎,自家製免治肉棒 🍗想講佢每串雞都好鮮嫩多汁,佢用炭火慢慢將肉燒熟,真係皮脆肉嫩架😍😍😍自家製免治肉棒配上蛋黃,好好食🥹🥹✨肉類是日係厚切和牛舌芯串燒 ,勁正!!!!!牛舌勁厚!仲有勁多肉汁,,仲食牛舌本身既香氣🤤🤤✨海鮮燒花枝,花枝
灣仔軒尼詩道318號永倫立方1樓
YAKITORI SET
💰550/per set
✨✨毎位均附送清酒(170 m l)
**前菜**
😋😋😋😋.8/5
魚春/竹筍,魚春一啲都唔會腥,仲勁鮮。
螢光墨魚🦑口感嚼勁十足,帶有鹹香味道,勁鮮味!
前菜係美味的開端😎✨
**刺身**
**炭火燒**
😋😋😋😋.9/5
✨燒鳥(四款)
自家製免治肉棒配上蛋黃,好好食🥹🥹
✨肉類
✨海鮮
燒花枝,花枝勁彈牙,但唔會燒到乾晒,好正😊
✨ 季節疏菜
有銀杏,冬菇,翠玉瓜。食材經過燒烤處理後,有炭火既的香氣。最愛翠玉瓜勁多汁😚💞🫶🏼
✨主食
💰168 升級 鹿兒島和牛壽喜
鹿兒島和牛肉切成薄片,然後用醬汁燒烤至熟,入面有蔥段和香菇,肉質嫩滑多汁,脂肪分佈均勻,好滿足!
** 甜品 Dessert,玉子燒 配 雪糕
😋😋😋😋.8/5
玉子燒唔會太甜,食落好似蛋糕咁既質感,另外配上抹茶🍵 雪糕加脆餅,用甜品,結束一頓美味的餐食🤭真係大滿足
回頭: yesyesyes,用餐過程中享受到店員既熱情❤️同時又欣賞到烹調精彩過程,💞✨😋👍🏻
#kermit食在灣仔