2023-10-08
一向都知道長沙灣有好多隱世美食見到附近有「沖繩」日本料理餐廳加上有超受歡迎嘅甜品~冬甩雪糕😋落堂之後即刻帶埋小朋友一齊去試吓🤭呢度無論裝修環境及食物都好有特色空間感寬敝舒適,光線充足,價錢平民化套餐仲有多款唔同選擇及配搭(真係會選擇困難😂)我哋點咗餐廳熱賣款「沖繩蒸飯二段鍋燒」~鰹魚汁壽喜燒牛肉配黑糖檸檬醬油豚肉飯$79蒸飯唔會太濕軟度啱啱好~醬油味道很特別!很喜歡壽喜燒牛肉配以濃濃湯底~肉質濃郁口感味道不錯👍~沖繩海鹽焦糖布甸雞配沖繩原味蒸飯$79布甸雞的確係好特別!無諗過布甸都可以同雞咁夾喎😋布甸似cream咁又軟又滑又香⋯推介👍蒸飯份量都唔少,而且甜品仲係免費🆓呢個價錢都算幾抵食!💢💢💢~蜜糖芥末雞配特濃蕃茄烏冬$99芥末雞同布甸雞兩款都係餐廳嘅熱賣款一定要試吓!而芥末雞味道會比較再濃少少烏冬唔會太淋太硬配搭蕃茄湯底更加無得輸🫠呢個套餐甜品都係免費㗎🤭甜品~人氣大熱「沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩」呢個係餐廳必試推介👍👍味道唔會太甜!口感好豐富又軟綿綿!食埋呢個甜品先稱得上「大滿足」🫶飲品~黑糖奶茶/無糖烏龍茶環境:🌟🌟🌟🌟衞生:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟
見到附近有「沖繩」日本料理餐廳
加上有超受歡迎嘅甜品~冬甩雪糕😋
落堂之後即刻帶埋小朋友一齊去試吓🤭
呢度無論裝修環境及食物都好有特色
空間感寬敝舒適,光線充足,價錢平民化
套餐仲有多款唔同選擇及配搭(真係會選擇困難😂)
我哋點咗餐廳熱賣款「沖繩蒸飯二段鍋燒」
~鰹魚汁壽喜燒牛肉配黑糖檸檬醬油豚肉飯$79
~沖繩海鹽焦糖布甸雞配沖繩原味蒸飯$79
呢個價錢都算幾抵食!💢💢💢
~蜜糖芥末雞配特濃蕃茄烏冬$99
芥末雞同布甸雞兩款都係餐廳嘅熱賣款
一定要試吓!而芥末雞味道會比較再濃少少
烏冬唔會太淋太硬配搭蕃茄湯底更加無得輸🫠
呢個套餐甜品都係免費㗎🤭
甜品~人氣大熱「沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩」
呢個係餐廳必試推介👍👍
味道唔會太甜!口感好豐富又軟綿綿!
食埋呢個甜品先稱得上「大滿足」🫶
飲品~黑糖奶茶/無糖烏龍茶