2022-10-26
今日嚟海濱花園搵frd玩,見到依間好搶眼藍色外牆嘅小店,就同埋朋友一齊嚟試。嚟到都要等一陣先有位,依個時間梗係要睇下有咩好食,以一間小店嚟講,餐廳選擇算多,雞豬牛魚都齊備,實有一款啱食,價錢亦都平民,所以都幾多街坊落嚟食😂😂🐷吉列鹿兒島三元黑豚 ($58)三元黑豚炸左好好食,炸完好鬆脆,唔係乾爭爭嗰種,仲keep 到有肉汁🤩🤩木魚絲再加沙律醬係上面口感更加豐富,個飯都好大碗,炸黑豚送飯一流👍🐷蔥燒炒豚肉 ($52)豚肉非常之大碟,$52食到依個質素真係好難搵到,調味都啱啱好,鍾意食蔥嘅一定要揀,蔥係提升左成碟肉嘅味道,撈埋飯食一流,我都係咁偷朋友嘅肉嚟食😂😂🧀芝士年糕 ($22)芝士年糕新鮮炸起,所以上到枱要即食。芝士溶溶地,炸到外脆內軟😋😋📍加$8 可以升級做套餐,有埋飲品、前菜、漬物、味噌湯。前菜係大大粒嘅螺肉。漬物酸酸地,送飯食一流。味噌湯入面啲配料好豐富,絕對唔hea😂😂雖然位置唔算太就腳,但對食物嘅用心同性價比,可以一試😊😊
嚟到都要等一陣先有位,依個時間梗係要睇下有咩好食,以一間小店嚟講,餐廳選擇算多,雞豬牛魚都齊備,實有一款啱食,價錢亦都平民,所以都幾多街坊落嚟食😂😂 🐷吉列鹿兒島三元黑豚 ($58)
木魚絲再加沙律醬係上面口感更加豐富,個飯都好大碗,炸黑豚送飯一流👍 🐷蔥燒炒豚肉 ($52)
豚肉非常之大碟,$52食到依個質素真係好難搵到,調味都啱啱好,鍾意食蔥嘅一定要揀,蔥係提升左成碟肉嘅味道,撈埋飯食一流,我都係咁偷朋友嘅肉嚟食😂😂 🧀芝士年糕 ($22)
芝士年糕新鮮炸起,所以上到枱要即食。芝士溶溶地,炸到外脆內軟😋😋 📍加$8 可以升級做套餐,有埋飲品、前菜、漬物、味噌湯。
雖然位置唔算太就腳,但對食物嘅用心同性價比,可以一試😊😊