2021-06-03 136 views
「雲壽司」出名午市Omakase性價比超高,好多時都滿座冇得食!一向鍾意食日本嘢嘅今次專登訂位試吓!餐廳雖然細細間,但係嚟到都幾乎坐滿人,而且佢哋午餐都幾多選擇,不過嚟得梗係要試吓佢哋招牌嘅Omakase啦!三款選擇之中我試咗「翔」,因為真係好肚餓想食壽司飽肚啲😝先來有一碗熱辣辣又好味嘅麵豉湯!裏面仲有好多切咗件嘅豆卜,好香口!蔥拖羅手卷拖羅好鮮甜,紫菜夠脆,仲要連啲蔥都咁新鮮!嚴選日本靚米煮嘅飯真係特別好味😋廚師發板壽司10件😍每件壽司師傅都搽咗少少豉油同埋加咗Wasabi,如果唔食Wasabi嘅朋友可以預先提出呀!今次師傅安排咗好多我第一次食嘅壽司比我試!鰤魚、白蝦質感好鯰滑,依左目同金木鯛味道唔錯。呢個吞拿魚面珠真係好特別,灸燒過所以算係半生熟,好香口,鮮甜得來有少少煙韌!螢光魷魚真成隻放入口既感覺真係好過癮,鮮甜又多汁,姜蓉同佢真係完美配合!赤貝同活北寄貝,好新鮮同埋爽口。北海道海膽嘅鮮甜的確係冇得輸!最後食埋肥美既大拖羅,滿口油香,真係好滿足呀!

三款選擇之中我試咗「翔」,因為真係好肚餓想食壽司飽肚啲😝

蔥拖羅手卷

廚師發板壽司10件😍

鰤魚、白蝦質感好鯰滑,依左目同金木鯛味道唔錯。

北海道海膽嘅鮮甜的確係冇得輸!

最後食埋肥美既大拖羅,滿口油香,真係好滿足呀!