2024-05-26
.今日入左東涌行Outlet,購物完就搵晚餐食,行過見到Banchan & Cook有二人嚐吃套餐 $560 ,掛住蛋包飯既我決定要食!.二人餐可以揀兩個主食,朋友同我都係想食蛋包飯,所以揀晒兩款!咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒上菜後先打卡,然後就會有店員幫你切開個蛋!一睇都知係流心滑溜溜架!然後呢款蛋包飯有一塊厚切Juicy牛肉漢堡,加埋日式咖哩甘筍汁,係唔辣偏甜既,大人小朋友都岩食!.甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯呢一款醬汁甘筍味好出,配搭煎香既帶子肉同大蝦肉,健康又幾好食.燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜白切肉好啖啖肉,配埋新鮮蔬菜食、又中和番肉既油膩感同埋醬油既咸鮮味.紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕上菜時以為係盆栽,造型100分,味道方面都唔錯,有層次!泥土係oreo碎,然後係濃郁朱古力慕絲,再底層係牛奶奶凍,仲有啫喱添。.總括黎講,呢個餐廳最岩有小朋友既家庭食,甘筍蛋包飯健康有益、甜品可愛,環境座位都舒適,二人餐一家三口食都夠晒。
咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒
甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯