2024-08-24
約咗朋友食飯, 朋友推介和牛壽喜燒放題店「肉佐」, 行完銅鑼灣就去試吓, 這一間關東風和牛壽喜燒放題專門店主打性價比高的關東風壽喜燒, 任飲任食套餐有5個 level 選擇, 最後揀選level 4, 果然秘製招牌壽喜燒醬汁帶有醇厚而且鮮甜的味道, 令每款食材提升到另一個味道層次!職員非常貼心, 先幫忙將牛脂肪沾在加熱的鐵鍋中, 利用牛脂釋放出來的天然油份將京蔥煎香至金黃色, 每張枱都有一張介紹關東壽喜燒食法卡, 先加入米芝蓮名廚秘製的壽喜燒汁, 再加入品質上乘的包括日本山形縣產藏王牛上肉/赤身肉煮香至喜愛的熟度鮮嫩的和牛配上壽喜燒汁, 味道很甘甜香口, 再沾上日本蛋液食帶着嫩滑無比口感!日本櫻姫雞肉質呈櫻桃色帶透明感, 而且腥臭味較小, 煮至熟透就食得, 肉質鮮嫩彈性特佳, 令人一試難忘!日本帆立貝味道甘甜, 肉質彈牙, 充滿着最原始的鮮味十足新鮮海蝦肉質爽口又彈牙然後就加入湯底食火鍋, 除咗食肉類, 自助區都有多款蔬菜類無限領取, 放入更加入味, 不得不叫我最鍾意嘅豆腐, 除咗香滑嘅質感之外, 女士們仲可以養顏!此外仲有不少即叫即炸,香脆小食選擇!甜品方面當中的棉花糖機非常特別,
日本帆立貝味道甘甜, 肉質彈牙, 充滿着最原始的鮮味十足
新鮮海蝦肉質爽口又彈牙
此外仲有不少即叫即炸,香脆小食選擇!
甜品方面當中的棉花糖機非常特別, 係自己倒砂糖落去自製的, 轉下轉下就轉到一個好大嘅棉花糖出嚟! 另一邊仲有大人細路都鍾意嘅爆谷, 仲有百味糖牛奶及抹茶味雪糕, 仲可以加雪糕配料更加滋味!
專門店左邊有一間間包廂的房間, 好適合一大班人一家人來聚餐的好地方!