2019-06-14
是日老公放假 帶埋嬰女皇去拎五月天演唱會CD(終於得閒拎)完事原本想試朗豪坊Smily Cafe with EGG 但比餐廳啲環境相呃左 原來得果幾張枱 仲要在店門外 地方太淺窄亦怕嬰女皇嘈到人 好 轉戰呢間老公都有興趣既Lockeroom Dining地段其實唔錯 就起朗豪坊側的朗晴坊 餐廳大啲又無咁多人 午餐繁忙時間到都有位 Lucky! 餐廳仲要有bb凳提供 感恩我不懂足球 只知店子很用心裝飾旺角地段 這價錢有寬闊位坐 有齊餐湯法包主食餐飲至甜品 一站式服務 仲免收加一 算係咁呀是日餐湯- 羅宋湯 有不少茄蓉 都幾香口 配埋新鮮熱辣既蒜蓉法包好好味(掛住照顧嬰女皇漏左影個包)白松露忌廉野菌意大利麵 $65 OK賣相同味道都係同一個感覺:uneventful 唔會難食但亦唔會令你一試難忘果種 就係正常啦 夠汁夠料夠份量 意粉就略嫌硬左少少鮮南瓜雜錦海鮮意大利燴飯 $65 呢個味道係驚喜既 最怕太漏或者極甜之類既南瓜飯 但呢個飯絕對值得用「清新」黎形容 南瓜既香甜味完全落到個飯但又唔會一pat pat 南瓜顆粒都好香 燴飯既軟硬度都係岩岩好 嬰女皇都偷食左好多表示滿意至於雜錦海鮮 份
是日餐湯
白松露忌廉野菌意大利麵
鮮南瓜雜錦海鮮意大利燴飯
呢個味道係驚喜既 最怕太漏或者極甜之類既南瓜飯 但呢個飯絕對值得用「清新」黎形容 南瓜既香甜味完全落到個飯但又唔會一pat pat 南瓜顆粒都好香 燴飯既軟硬度都係岩岩好 嬰女皇都偷食左好多表示滿意至於雜錦海鮮 份量不多 不過論這性價比 很ok啦
是日甜品
正當我地差不多想埋單時 原來仲有甜品架又幾有誠意喎 蛋糕是夠凍的 紅桑子比嬰女皇偷食晒 蛋糕就印象上有啲朱古力慕絲之類 都幾好味 成餐感覺好豐富