2022-05-23
作為阿記的粉絲,今晚(22/5)有比賽,今日就梗係去食一食間有關既餐廳熱下身啦!(今晚等睇比賽)因此,今日就趣趣地去左旺角朗晴坊Lockroom食飯,食完就返屋企睇波!今餐我就叫左澳洲O’Connor 草飼牛西冷蒜香意大利扁麵、香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎,仲叫埋咸蛋黃薯角同疏乎里蛋糕。前菜就係意大利黑醋配新鮮沙律菜,開胃之選!跟住再來番茄味道濃的湯配上濃濃蒜香的包,一食一喝,滿足爆分。澳洲O’Connor 草飼牛西冷蒜香意大利扁麵,肉質入口即溶,意粉充滿蒜香味,食落去你會不自覺一口接一口,不知不覺間就食完整碟意粉,呢種吸引力就連打字時都回憶返出來!香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎,魚煎香的魚油味,加上魚柳上的配料,又香又開胃,令人一試難忘。加埋口感十足的帶子,簡直令人食指大動。咸蛋黃薯角,咸蛋黃味道出眾,配上剛剛炸起的薯角,配埋番茄汁,開胃滿哂分。疏乎里蛋糕剛剛出爐,食落去又唔會太漏,亦唔會似食緊空氣咁,食落去仲有豐富蛋香,正呀。
前菜就係意大利黑醋配新鮮沙律菜,開胃之選!