作為阿記的粉絲,今晚(22/5)有比賽,今日就梗係去食一食間有關既餐廳熱下身啦!(今晚等睇比賽)因此,今日就趣趣地去左旺角朗晴坊Lockroom食飯,食完就返屋企睇波!今餐我就叫左澳洲O’Connor 草飼牛西冷蒜香意大利扁麵、香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎,仲叫埋咸蛋黃薯角同疏乎里蛋糕。前菜就係意大利黑醋配新鮮沙律菜,開胃之選!跟住再來番茄味道濃的湯配上濃濃蒜香的包,一食一喝,滿足爆分。澳洲O’Connor 草飼牛西冷蒜香意大利扁麵,肉質入口即溶,意粉充滿蒜香味,食落去你會不自覺一口接一口,不知不覺間就食完整碟意粉,呢種吸引力就連打字時都回憶返出來!香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎,魚煎香的魚油味,加上魚柳上的配料,又香又開胃,令人一試難忘。加埋口感十足的帶子,簡直令人食指大動。咸蛋黃薯角,咸蛋黃味道出眾,配上剛剛炸起的薯角,配埋番茄汁,開胃滿哂分。疏乎里蛋糕剛剛出爐,食落去又唔會太漏,亦唔會似食緊空氣咁,食落去仲有豐富蛋香,正呀。

前菜就係意大利黑醋配新鮮沙律菜,開胃之選!

2022-05-06 1108 views
🍝香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵$68(lunch set)lunch set跟蒜蓉包,餐包同埋茶或咖啡,食落真係幾辣下😂不過幾惹味,黑毛豬食落有咬口同埋好香,不過麵就稍微有小小油🙈🤏🏻🐟海鱸魚柳香草醬意大利燴飯$138海鱸魚有煎過表皮係好脆🥰食落啖啖肉,意大利燴飯係用咗青醬嚟整,食落好濕潤用了好足👍🏻👍🏻米飯有咬口,推薦👍🏻🍫朱古力三重奏心太軟$78依款三重奏心太軟係有一片薄薄既朱古力片係心太軟上,並會慢慢融化,切開心太軟仲有流心效果,朱古力味香濃,中意食朱古力既你一定不能錯過~如果配埋雪糕食一定更加正🥚法式焦糖燉蛋$68雞蛋造型既玻璃樽好可愛🥰焦糖燉蛋表面有一層香脆既焦糖,食落好香蛋味,口感順滑~隔離仲配有吉士千層酥同水果*・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。. .。.:*・゜゚・* *・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。🍩總結估唔到香港竟然有間足球主題既餐廳✨一入餐廳就已經見到牆上面掛滿左唔同既阿仙奴球衣👕睇黎店主真係足球既超級fans❤️就連d職員都係著住波衫嘎🤣野食方面質素都吾錯,推薦比鍾意阿仙奴既人去👍🏻
🍝香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵$68(lunch set)

🐟海鱸魚柳香草醬意大利燴飯$138

🍫朱古力三重奏心太軟$78

🥚法式焦糖燉蛋$68

🍩總結
估唔到香港竟然有間足球主題既餐廳✨
野食方面質素都吾錯,推薦比鍾意阿仙奴既人去👍🏻
2022-02-24 942 views
WHF的日常,多咗時間陪屋企人。今日兩仔爺出咗去旺角食咗個Late Lunch。之前食過晚餐,而家冇晚市2:30pm後Set Lunch減$10,仲抵咗。Set Lunch有湯有飽有飲品叫咗個冰鎮鮑魚做前菜,配左個綠色嘅泰國辣汁,鮑魚到煮到入味幾好。佢叫咗個肉眼扒,我加咗杯紅酒俾佢試,杯酒容易入口中偏甜添,牛扒就上次試過啦信得過。今次我叫咗個冬陰功忌廉汁海鮮焗飯,入邊有一大塊魚,鮮油同埋一個青口,最好味係嗰塊魚,肉質結實仲有塊魚皮喺度添。辣辣地咁好開胃。

Set Lunch有湯有飽有飲品

2022-02-21
$150 (Tea)
阿仙奴球迷開設的餐廳,入面放了阿仙奴球隊的相片及球衣,我和好友也是球迷,好久沒見面,心癮開始發作,於是約定去旺角行街,好友推介之下來到西式餐廳「Lockeroom Dining」,美食俘虜了我們,特別到此一遊,享受美食佳餚,同她盡興吃一餐。店內裝修寫意,感覺開揚,這裡十分墟冚,很多顧客前來捧埸,所以我和朋友過來覓食。進入阿仙奴為主題的餐廳,環境雅緻舒適,佈置和擺設十分美觀,由內到外充滿足球的氣氛。是日精選沙律精選沙律入面有生菜及車厘茄等,有益新鮮,十分鮮甜開胃,非常滋味。是日餐湯餐湯熱乎乎出來,南瓜湯好creamy,感覺幾好,散發著濃濃的南瓜味道,香氣四溢,味道可口。蒜香牛油法包非常香脆的蒜蓉包,蒜香味濃,外脆內軟,食落不會太過油膩,水準不錯,讓人一試難忘。香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝我被外型迷倒,肉眼扒很大份,份量厚切,賣相相當吸引,看起來巳令人心動震撼,結實飽滿有口感,咬下去鮮味撲出來,牛味濃郁,肉質鮮嫰爽滑,紮實彈牙,嫰滑無比,配上薯蓉及菜,仲有蘑菇汁,提升了味道,整體配合得宜,別有一番風味,口腔中的香味久久不散,恰到好處,正合我的口味。疏乎厘班戟即叫即焗的疏乎厘班戟,空氣感

是日精選沙律

是日餐湯

蒜香牛油法包

香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝

疏乎厘班戟

即叫即焗的疏乎厘班戟,空氣感充足,升得很高,質感夠細密,裡面蛋香軟滑,入口即溶,無比似棉花糖咁軟綿,帶到另一個新層次,令我喜出望外。

Lockeroom Dining(旺角)
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

2022-01-10
Lunch
Boston lobster with US 44 farm beef tenderloin 🦞 波士頓龍蝦配美國44 farms 牛柳 $298呢個美國波士頓龍蝦配牛柳五顏六色咁樣真係勁靚呀✨,入面有口感一啲都唔煙銀嘅牛肉🥩、半隻新鮮嘅龍蝦、甜甜地嘅日本紫薯蓉🍠、用牛油🧈炒到好香嘅椰菜同埋豆角🥦,辣辣地又有牛油香好惹味啊,都幾高質㗎Abalones on ice (2 pieces) 🧊冰鎮原隻鮑魚 $118 冰鎮鮑魚係個不過不失嘅頭盤,兩大隻新鮮嘅鮑魚唔使點任何醬汁已經鹹鹹地有好重嘅海水味🌊,如果點埋旁邊自家製嘅芫荽醬汁又係另一種風味👍🏻,配搭埋沙律菜🍀好健康呀Linguine carbknata with onsen tamago 溫泉蛋卡邦尼意粉🍝 $68呢款卡邦尼意粉面頭有個半熟流心溫泉蛋🍳,撈埋口感彈牙嘅意粉一齊食永遠都係最佳組合,至於入面嘅材料,就有最經典嘅洋蔥🧅、入味嘅煙肉🥓、蘑菇🍄等等,依個價錢來講好飽肚性價比幾高Creme burlee法式焦糖燉蛋 🇫🇷🍮 $68法式焦糖燉蛋係餐廳嘅推介甜品之一,點可以唔試吓呢🤤,雖然望落去好簡單,但係食得出要花好多功夫同心機,免頭
波士頓龍蝦配美國44 farms 牛柳 $298

Abalones on ice (2 pieces) 🧊
冰鎮原隻鮑魚 $118

Creme burlee
法式焦糖燉蛋 🇫🇷🍮 $68
法式焦糖燉蛋係餐廳嘅推介甜品之一,點可以唔試吓呢🤤,雖然望落去好簡單,但係食得出要花好多功夫同心機,免頭嘅焦糖脆脆薄薄地同甜甜地,同軟滑嘅燉蛋一齊食口感層次豐富,而且燉蛋又唔會太甜味道調校得啱啱好,啱晒一種眾甜品嘅女士啊
2022-02-02 179 views
以球隊阿仙奴作主題的西餐廳設有不同球衣及球會精品,餐桌亦配合主題配有足球特色的擺設, 誠意十足。而且食物質素非常高, 早聽聞過大廚曾在酒店工作, 食物水準果然沒失望, 即使是一般的lunch set 都十分美味, 在價錢不高的情況下, 使整個性價比很高。
  • 巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵
2022-01-27 201 views
放假諗住同朋友搵間餐廳食飯坐低Chill下傾吓計.就搵咗呢間係朗豪坊附近嘅樓上鋪餐廳😆估唔到原來係一間足球主題嘅餐廳嚟⚽️而家疫情仲有好多優惠添 有啲都幾抵食👏🏻🍗白松露燒肉汁燴鮑魚美國雞髀扒💲2️⃣0️⃣8️⃣雞髀扒都幾大塊 食落幾滑 好正😆配料仲有啲沙律菜.大量菇做配料🍄仲要有個類似番薯蓉嘅嘢?甜甜哋嘅~🍟鹹蛋黃薯角(跟餐加配)💲1️⃣8️⃣份量都唔少 勁大塊 都算抵食有鹹蛋黃同黑松露兩隻味比人揀😆🍛香草野菌忌廉意大利飯💲7️⃣2️⃣個飯好好好綠🤣好香嘅香草味😳有大量野菌喺入面 差唔多啖啖都食到😋份量都幾多 女仔一定食唔曬😆同朋友share就岩哂🍰意式芝士蛋糕(跟餐6折) 💲4️⃣7️⃣估唔到呢個係爆漿蛋糕嚟😍啱曬打卡📸啲漿係咖啡味 唔飲咖啡嘅我都幾鍾意☕️蛋糕食落唔會乾 啲漿岩岩好佈滿整個蛋糕!仲有啲cream同藍莓伴碟㗎~🍎玉林蘋果金寶芝士蛋糕💲4️⃣1️⃣係cream cheese蛋糕 最鍾意佢層餅底🤤中間有啲蘋果粒 酸酸甜甜 幾特別幾好食🥰食哂成個都唔會食到好溜😳(我仲可以食多件🤣)跟餐附送餐湯(南瓜湯).蒜香牛油脆包.沙律🥗南爪湯:打碎晒咗啲南瓜 飲落有口感啲 睇樣本身仲以為係羅宋湯🤣蒜香牛油脆包:都幾香蒜蓉味😆擺咗陣

放假諗住同朋友搵間餐廳食飯坐低Chill下傾吓計.
就搵咗呢間係朗豪坊附近嘅樓上鋪餐廳😆
估唔到原來係一間足球主題嘅餐廳嚟⚽️
而家疫情仲有好多優惠添 有啲都幾抵食👏🏻

🍗白松露燒肉汁燴鮑魚美國雞髀扒💲2️⃣0️⃣8️⃣
雞髀扒都幾大塊 食落幾滑 好正😆
配料仲有啲沙律菜.大量菇做配料🍄
仲要有個類似番薯蓉嘅嘢?甜甜哋嘅~

🍟鹹蛋黃薯角(跟餐加配)💲1️⃣8️⃣

份量都幾多 女仔一定食唔曬😆同朋友share就岩哂

🍰意式芝士蛋糕(跟餐6折) 💲4️⃣7️⃣
估唔到呢個係爆漿蛋糕嚟😍啱曬打卡📸
啲漿係咖啡味 唔飲咖啡嘅我都幾鍾意☕️
蛋糕食落唔會乾 啲漿岩岩好佈滿整個蛋糕!
仲有啲cream同藍莓伴碟㗎~

🍎玉林蘋果金寶芝士蛋糕💲4️⃣1️⃣
係cream cheese蛋糕 最鍾意佢層餅底🤤
中間有啲蘋果粒 酸酸甜甜 幾特別幾好食🥰
食哂成個都唔會食到好溜😳(我仲可以食多件🤣)

跟餐附送餐湯(南瓜湯).蒜香牛油脆包.沙律🥗
蒜香牛油脆包:都幾香蒜蓉味😆擺咗陣先食 已經唔脆了 大家一定要趁熱食!
沙律:係用個透明玻璃瓶裝住,食主菜之前食啲菜好似健康啲🤣仲有啲醋落落去
2022-01-10 183 views
✨✨有特色的足球⚽️餐廳✨✨朋友話呢間好食,推薦我嚟食!去開旺角行街,就嚟呢間試下😆😆⭐️前菜沙律🥗個器皿好特別呀😮,d沙律菜好新鮮,沾少少🤏果醋,好開胃😊😊⭐️餐湯係南瓜湯比較稀左少少,唔係太蓉,但味道都係ok的!⭐️牛肋扒配蜜糖燒肉汁三大塊牛肋扒😮😮,好大方呀!肉質比較有咬口,配上甜甜的蜜糖汁,好味👍🏻👍🏻⭐️牛肉眼併法國鵝肝鵝肝好香,食落口充滿油香。牛眼扒份量唔少,肉質唔會偏腍,食得出係靚扒👍🏻👍🏻成個場都擺滿球衫,如果係球迷一定會好開心😆😆
✨✨有特色的足球⚽️餐廳✨✨

朋友話呢間好食,推薦我嚟食!去開旺角行街,就嚟呢間試下😆😆

⭐️前菜沙律🥗
個器皿好特別呀😮,d沙律菜好新鮮,沾少少🤏果醋,好開胃😊😊

⭐️餐湯係南瓜湯
比較稀左少少,唔係太蓉,但味道都係ok的!

⭐️牛肋扒配蜜糖燒肉汁

⭐️牛肉眼併法國鵝肝

成個場都擺滿球衫,如果係球迷一定會好開心😆😆
2022-01-10 151 views
最近想搵間特別啲嘅主題餐廳去下,就上網search下,見到咦黃賭毒足球為主題嘅餐廳幾得意,同埋為咗就下老公,於是乎就揀咗呢間幾有特色嘅lockeroom 試吓!😊上到去雖然細細地,但都幾有足球氣氛,同感覺幾舒服,我哋叫咗兩個dinner set。首先沙律賣相有誠意,而且感覺乾淨,湯就一般,如果濃啲會更好。香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁- 賣相幾特別,牛舌外層脆卜卜,但入邊肉質好林,有雙重口感!👍🏻而且醬汁液好特別,咬到青胡椒時候辣辣地刺激胃口,越食越開胃😋香烤美國1855牛肉眼配法國鵝肝 - 鵝肝幾香,牛肉眼扒肉質鬆軟,配上醬汁好惹味😊餐廳整體來講感覺唔錯,而且位置方便,適合帶男朋友你朝聖下!

餐廳整體來講感覺唔錯,而且位置方便,適合帶男朋友你朝聖下!
2022-01-04
Dinner
  • 香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁
2022-01-09 155 views
有一日同朋友去開旺角行街,行行吓開始肚餓,想食嘢,於是OpenRice搵吓有乜嘢食,發現有間喺附近好似幾唔錯嘅西餐廳,係以足球做主題嘅!睇啲相餐廳嘅環境幾有特色,決定試試佢去到餐廳門口,見佢有做緊set dinner Menu,有好多選擇,價錢又相宜幾驚喜!於是諗都冇諗,就決定入去坐低試吓餐廳環境幾得意,好多同足球有關嘅擺設,餐具上都有相關嘅小心思,餐盤有足球形狀嘅!如果係同心儀嘅男仔食飯,佢又鍾意足球嘅話,都應該就住餐廳嘅擺設可以有幾多計仔傾我同朋友兩個人叫咗兩個set dinner! 佢包前菜湯同嘢飲1.脆炸低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳味道高質啊~佢嗰個肉質處理得好好,外面包住一層脆脆嘅皮,中間再夾住濃郁嘅流心芝士,正呀2.香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝牛肉眼扒係靚肉,好有肉味,鵝肝亦好肥美

1.脆炸低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳

2.香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
牛肉眼扒係靚肉,好有肉味,鵝肝亦好肥美
2022-01-07 135 views
以阿仙奴為主嘅⚽️餐廳🍽,牆上放滿球員卡片同有親筆簽名嘅波衫😳球迷必定要嚟打卡‼️即時唔係球迷都可以嚟享受美食😋食物質素好高水準👍🏼而環境特色得嚟又夠舒適☺️✨Dinner set (跟沙律🥗+餐湯🫕+蒜香牛油法包🥖)-沙律🥗沙律用玻璃樽裝住,沙律配搭咗三色椒🫑同車厘茄🍅,仲有黑醋汁提供令人好開胃😋😋-餐湯🫕是日餐湯係南瓜湯🎃南瓜味濃😋仲有啲南瓜粒蓉更有口感🤤-蒜香牛油法包🥖一嚟到好香🧄味😋法包表面烤得微脆裏面又夠鬆軟🤤🤤讚👍🏼❣️香烤澳洲羊架拼德國腸 $218羊肉味好香☺️表面烤到脆脆地🤩肉質好嫩🤤唔會太肥又唔會騷👍🏼再配醬汁一齊食真係高級享受🥰🥰配菜方面有黑松露薯蓉😳同羽衣甘藍🥬,白松露薯蓉好有驚喜🤩白松露為薯蓉增添香味😋而且味道好夾😍超中意☺️❣️波士頓龍蝦(半只)配白松露忌廉汁扁麵 $188大大隻芝士龍蝦🦞肉質新鮮夠彈牙🤤龍蝦味好出仲有好多蝦膏🤩,而白松露忌廉汁好濃郁🤤🤤扁麵軟硬適中😙又掛汁😋啖啖都食得出汁嘅香味🤤超正🥰而且仲有雜菌🍄同洋蔥🧅口感更豐富😋❣️即製梳乎厘班戟🥞(跟餐可6折享用自家製甜品) $53絕對係私心推介‼️熱辣辣嘅梳乎厘超香超軟滑‼️🤩🤩每一啖都食到好綿滑同濃郁嘅蛋香味🤤軟滑得

-沙律🥗

-餐湯🫕
是日餐湯係南瓜湯🎃南瓜味濃😋仲有啲南瓜粒蓉更有口感🤤

-蒜香牛油法包🥖
一嚟到好香🧄味😋法包表面烤得微脆裏面又夠鬆軟🤤🤤讚👍🏼

❣️香烤澳洲羊架拼德國腸 $218

❣️波士頓龍蝦(半只)配白松露忌廉汁扁麵 $188

❣️即製梳乎厘班戟🥞(跟餐可6折享用自家製甜品) $53
絕對係私心推介‼️熱辣辣嘅梳乎厘超香超軟滑‼️🤩🤩每一啖都食到好綿滑同濃郁嘅蛋香味🤤軟滑得嚟又唔似食空氣咁🥰配埋奶醬食,味道更升華又唔會膩🤤🤤

2022-01-02
Dinner
  • 香烤澳洲羊架拼德國腸
  • 即製梳乎厘班戟
  • 波士頓龍蝦(半只)配白松露扁麵
2022-01-06 106 views
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦smile 呢間餐廳位於 旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓 8/F,係一間以足球為主題嘅西餐廳 一出lift 就感受到濃厚嘅足球味道,餐廳店主係阿仙奴球迷 ,入面有閃卡牆同好多波衫 好啱球迷打卡⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️食物選擇多,Set Dinner抵食,一個價錢包左主食+沙律+餐湯+蒜香牛油法包+飲品是日餐湯係南瓜湯質感濃稠,呈鮮橙色,入口係天然南瓜甜香是日沙律放係個盅入面沙律菜、車厘茄、黃椒、紅椒,加上黑醋一齊食,酸酸地,好開胃!沙爹(豬/牛/雞) - 6串聚會食咩好?當然唔少得香噴噴既沙爹3拼豬/牛/雞各2支連沙爹及秘製醬特製沙爹汁非常惹味,不時傳來陣陣肉香沙嗲醬是串燒的靈魂所在,除了傳統香料外還加入黃豆,令味道更惹味濃郁,微辣香口,沙嗲還食到粒粒炒香的花生碎。沙嗲醬用上花生、黃豆、蒜蓉、南薑、黃薑、香葉、芫荽粉等多種香料製成,先在大鑊炒香,打碎後再煮至濃稠。沙嗲醬冇分大、中、小辣或者唔辣但秘製綠色醬有辣味,因為佢嘅辣味係慢慢滲出嚟,要食完串串燒之後先會喺口入面慢慢感受到辣,之後再飲啖凍野即製梳乎厘班戟呢個梳乎厘班戟口感輕盈
呢間餐廳位於 旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓 8/F,
餐廳店主係阿仙奴球迷 ,

是日餐湯係南瓜湯
質感濃稠,呈鮮橙色,入口係天然南瓜甜香

是日沙律放係個盅入面

沙爹(豬/牛/雞) - 6串
聚會食咩好?當然唔少得香噴噴既沙爹
3拼豬/牛/雞各2支連沙爹及秘製醬
特製沙爹汁非常惹味,不時傳來陣陣肉香

沙嗲醬冇分大、中、小辣或者唔辣

即製梳乎厘班戟
呢個梳乎厘班戟口感輕盈有空氣感,帶麵粉香及蛋香
梳乎厘班戟大小適中即叫即做,入口fluffy,如空氣般輕盈
切開內裏柔軟、質地濕潤好有蛋味,食得出係用心嘅
因為係即製所以都要等一段時間
大家可以早少少叫佢地預備
沙爹(豬/牛/雞)
梳芙厘
2022-01-05
$200 (Dinner)
沙爹(豬/牛/雞)
梳芙厘
  • 即製梳乎厘班戟
好耐都無去過有主題嘅餐廳食飯,朋友好鍾意阿仙奴,竟然搵到間阿仙奴做主題嘅餐廳。見好似好得意,就跟咗佢去搵食喇!餐廳係朗豪芳旁邊,位置好方便。一入去,就發現餐廳全部都係球衣,球星衫,仲有成牆都係球星嘅閃卡!如果男朋友係球迷,帶佢嚟實勁開心!呢到晚餐有好多set dinner選擇,都會跟沙律,湯,同包。我地分別選擇咗呢兩款香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248法國野菌鮑魚雞肉香草醬燴飯$178 先嚟沙律、南瓜湯、餐包。沙律配上意大利香醋同橄欖油,香醋酸酸甜甜好開胃。南瓜湯好creamy ,亦有新鮮嘅南瓜蓉,味道香濃。餐包焗過亦都好鬆脆。肉眼非常大份,兩個人share都食唔哂。我地要咗三成熟,出嚟效果都好粉嫩,肉味香帶少少肉汁。配上肥美鵝肝味道香濃,入口即溶。另外嘅燴飯我非常喜歡,個汁勁香濃creamy!配上一整隻鮑魚,仲有大量嘅雜菇口感好豐富。意大利飯軟硬到適中,有少少咬口。新鮮水果茶+$29朋友轉飲水果茶,見都有好多水果切粒係茶中,味道佢話幾好。 凍檸茶 +$3呢到晚餐唔貴,又有主題,性價比幾高。如果係附近搵地方食飯,都幾值得一試!

我地分別選擇咗呢兩款
香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248
法國野菌鮑魚雞肉香草醬燴飯$178

新鮮水果茶+$29
朋友轉飲水果茶,見都有好多水果切粒係茶中,味道佢話幾好。

凍檸茶 +$3

2022-01-03 88 views
Book Mark 咗呢間餐廳好耐,路過見早就上去碰碰運氣。好彩都有位,就食個快晚餐Set Dinner沙律、餐湯、蒜蓉包:沙律菜新鮮,個汁唔會太酸餐湯係蘑菇湯,如果杰少少會更好,蒜蓉包夠味不過有啲油烤澳洲羊架拼德國腸羊架唔會騷,紫色嘅薯蓉有松露味,腸如果大條少少會開心啲波士頓龍蝦蕃茄汁意大利扁麵半隻龍蝦足料,蕃茄汁啱啱好意粉都唔會太淋法式焦糖燉蛋呢個係成晚嘅焦點居然好好味蛋味濃,旁邊嘅吉士餅都好好食成個場都係波衫同阿仙奴嘅野,足球迷一定要嚟呢度試吓,D野食又唔會好貴

Set Dinner
沙律、餐湯、蒜蓉包:

沙律菜新鮮,個汁唔會太酸
餐湯係蘑菇湯,如果杰少少會更好,蒜蓉包夠味不過有啲油

烤澳洲羊架拼德國腸

羊架唔會騷,紫色嘅薯蓉有松露味,腸如果大條少少會開心啲

波士頓龍蝦蕃茄汁意大利扁麵

半隻龍蝦足料,蕃茄汁啱啱好
意粉都唔會太淋

法式焦糖燉蛋

呢個係成晚嘅焦點居然好好味
蛋味濃,旁邊嘅吉士餅都好好食

2022-01-03
$250 (Dinner)
  • 法式焦糖燉蛋
  • 香烤澳洲羊架拼德國腸
2022-01-03 102 views
炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁$198set dinner都配有沙律是日餐湯同蒜香牛油法包,主菜未到之前都可以先品嚐新鮮爽脆嘅沙律同外脆內軟嘅法包,餐湯係南瓜湯,又甜又滑。牛肋排份量十足,肥瘦均勻,食落甘香有嚼勁得嚟又唔會韌,肉汁豐富,油而不膩。蜜糖燒肉汁香甜可口惹味,將肉味提升。法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯$178一上枱就見到大大隻鮮鮑魚喺飯上面,燴飯配料有三色椒,洋蔥,雞肉同野菌,醬汁濃而不稠,非常creamy,香草醬同菇菌嘅香味,令成個飯都好fresh,配上鬆軟嘅飯,好易入口。水牛城雞翼$88鮮紅誘人嘅紅色,係酸酸辣辣嘅醬汁,好開胃。雞翼外皮脆口,肉質嫩滑,口感味道都超讚。叫set dinner仲可以5折食到咁正嘅小食。
炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁$198

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯$178