好耐無去黃埔啦,開左港鐵站後都係第一次去黃埔,真係超方便。今次去左試呢間好有cafe feel 嘅餐廳。門口已經好吸引,最重要係下午茶黎講又唔貴。我地叫左3個下午茶餐1個甜品餐同2個tapas, 話曬都係西班牙菜,點可以無tapas 😬 Tapas 1 西班牙香辣蒜片鳳尾蝦好開胃同好味,d蝦好爽,不過分量可以再多少少就好啦😋Tapas 2 深海大章魚呢個好有泰式加西班牙fusion style, 有少少辣都係開胃之選,值得推介跟住就係我地既下午餐啦,+12蚊可以轉fruit tea or coffee香蒜橄欖油意粉炒得好香,意粉軟硬度適中牛排都煎得好香口,好juicyfruit tea, coffee 好match 呢度既cafe 環境最後不得不推介呢個意式煲仔飯set(包飲品),其實係甜品呢ga! texture 好似泰式糯米飯,又有d脆卜卜,好特別啊 😋😋😋食左好多,最後都埋單都係4百幾蚊,都算抵食 😋
好耐無去黃埔啦,開左港鐵站後都係第一次去黃埔,真係超方便。

Tapas 1 西班牙香辣蒜片鳳尾蝦
好開胃同好味,d蝦好爽,不過分量可以再多少少就好啦😋

Tapas 2 深海大章魚

香蒜橄欖油意粉
炒得好香,意粉軟硬度適中

牛排都煎得好香口,好juicy

食左好多,最後都埋單都係4百幾蚊,都算抵食 😋

2017-08-27