2021-09-08 37 views
《志明與春嬌》! 我只係知有一部電影係講愛情的相遇、磨合、相惜。 今晚去銅鑼灣<春嬌> 食晚飯 , 越南菜CP值很高的。 這裡的裝修十分有越南feel,好像去了旅行一樣坐位也很闊落印象分不差~第一次來,店員親切有禮主動又親切,見到我哋心大心細唔知食咩好, 會介紹菜式給我們。【香茅雞翼荷蛋飯】雞翼外層甘香酥脆充滿了香茅的清香,肉質嫩滑。我們另加了一隻蛋一熟一荷, 全部都是煎到脆邊~ 配搭埋蔥油一齊食更滋味無窮。【春嬌火車頭laksa河粉】先試啖laksa湯底,啖啖椰香鮮甜。有生牛肉、牛丸、牛腩片、豆卜、芽菜 估不到仲有好大舊花膠厚身有咬口,是女仕們的恩物! 配料更多到差點兒食唔曬~ 推介推介而且價錢仲好相宜。最後, 套餐加$32就有一個泰國新鮮椰青。椰青存在雪櫃中夠曬凍,飲落椰青味濃又清甜,消暑又清爽~

【春嬌火車頭laksa河粉】

Type of Meal