2016-08-08
買咗飛夜晚睇寒戰,襯早啲搵嘢食先,行過見到呢間漁屋,原來係食放題嘅,朋友見話有松葉蟹想食,都真係少見嘅,不過walkin唔知有冇位,原來有人取消咗booking,咁啱有位俾我哋,lucky。一入座已有蟹剪同蟹醋ready咗,一定要叫蟹喇。刺身都幾多選擇,除咗啲大路嘢,仲有玻璃蝦,赤貝,花螺,帶子呢啲罕見嘢,啲蟹唔差嘅,肉唔算多同厚,但限時真係好難食蟹,食得蟹嚟又食唔切其他嘢,所以係試咗一round,花螺就細細粒,一般喇,寧願食螺肉。大推玻璃蝦,正過蟹,肉質爽,鮮甜唔腥,食咗起碼廿隻,大件夾抵食,赤貝超爽甜,10個正。壽司都正,有火焰壽司,整得出嚟都靚仔唔係hea,燒和牛壽司,牛肉都有少少入口即溶,唔係話常見。料理推介金菇牛肉卷,肥牛唔會死得個肥字,金菇唔痴牙。燒物炸物種類好多,但試唔晒囉,好似芝士焗蠔,鐵板九菜,羊架,炒蜆都唔錯。 飲品方面都係無限任飲,汽水就skip喇,估唔到有asashi啤酒,啱晒我個酒鬼fd。我,就飲烏龍茶喇。落單後上枱好快手,員工冇西面,值得支持呀喂。喺正商場入面,都算方便,不過我又唔係成日去荃灣。