2024-02-28 45 views
喺荃灣樓上做完按摩,落到嚟樓下,見到呢間日式餐廳,環境乾淨企理,於是入咗。同朋友嗌咗五樣嘢,上菜上得好快,唔會要等好耐等到肚餓都未有菜。 重點係全部都係好熱辣辣。我哋食咗芝麻雞翼,炸得好熱同好脆,一咬開,雞翼入面好多肉汁,好Juicy. 調味做得好好,唔會過鹹。 跟住我哋嗌咗個蟹籽沙律,估唔到個份量咁多,啲蟹柳同蟹籽就嚟多到要瀉。個沙律醬汁有少少辣味,幾得意。之後就到金龍卷,同埋煙花卷。 份量都好多,特別要提一提,煙花卷有啲脆脆,令到個口感好有層次,隔在加埋蟹籽。 個金龍卷都好好食係三文魚連埋芝士炸蝦卷。 最後一個真係最驚喜,係櫻花蝦燒茄子,櫻花蝦嘅味道,取替咗平時用開嘅蒜蓉,食完個口唔會臭,但係又做到好香嘅感覺。 燒得啱啱好,茄子仲係好多汁。呢餐食得好滿足,冇諗過喺附近按摩發掘到一間咁好食嘅餐廳。
呢餐食得好滿足,冇諗過喺附近按摩發掘到一間咁好食嘅餐廳。