2022-07-03
🇫🇷最近食咗一個價錢非常之親民而且食物水準仲好高嘅法國料理😋呢間餐廳由菜餚到甜品嘅配襯都充滿著高貴格調❤完全推翻咗我哋對法國料理「貴夾唔飽」嘅刻版印象呢🍴🥂今次揀咗兩份午餐🥣果然🈚️令我失望👍好諗夜晚黎仲會多一份別具情調嘅燭光晚餐感覺呢❤🍴Lunch Set👩❤️💋👨🍞 意大利蕃茄包配黑水欖牛油🧈:好喜歡餐廳自家製嘅麵包🥯口感夠鬆軟👍🥗 沙律:一食就知道佢食材夠新鮮😋沙律菜好脆口👍🫕 餐湯:真材實料打出嚟嘅蘑菇湯😋完美嘅配搭👍🐷 主菜🐖烤西班牙黑毛豬配西洋菜忌廉汁 $168:呢個黑毛豬烤🉐️唔錯🔥烤完仍然保留住黑毛豬嘅肉汁鮮嫩口感👍讚讚讚🥳🥳🐂 主菜🐄烤澳洲10安士肉眼扒配薯仔炒菜 $178:order咗medium rare🥩烤🉐️啱啱好🔥肉眼扒烤完夠嫩林👍加埋特製嘅醬汁真係錦上添花呢而且牛味夠濃添😋🍮 +78 西班牙檸檬撻 🥧:好鍾意佢🈶️好豐富嘅檸檬嘅香味🍋充滿住傳統法國嘅口味👍佢哋嘅甜品真係不能錯過🥳🍮 +68 tiramisu 🍰 :呢個tiramisu 亦都冇令我失望👍味道正宗😋唔會好甜、口味濃郁🥳🍵 餐飲熱咖啡☕️ :嘆埋杯咁香濃嘅咖啡☕️呢一餐感覺就真係好滿足呀❤💰$530/2
🍴Lunch Set👩❤️💋👨
🥗 沙律:一食就知道佢食材夠新鮮😋沙律菜好脆口👍