2024-01-24 960 views
今日凍冰冰當然要出街食放工約了黃兔在又一城食飯。 在openrice book了這間餐廳,因見佢有9折優惠。 但又見到食評一般般,又有點卻步, 最終決定膽粗粗去試下。幸運地被安排坐卡位,座位舒適闊落 服務也不錯,侍應態度好,每次都同我們講多謝,包括點完餐及上完菜,我估餐廳方面有睇民意,因服務有改善。只是有1位講英文的女侍應服務態度就比較差。我們點了:豬肉炒河 $118 ~ 份量有點少,炒河火喉唔夠,味道中規中矩。 大頭蝦海鮮冬陰功湯 $368 ~ 賣相都不錯, 有蜆( 比想像中多),4隻青口,2隻大頭蝦,一些蝦及菇類等。 冬陰功不太辣又不會過酸, 可惜大頭蝦肉‘梅’ 蟹肉奄列$128 ~ 有好香蛋味, 奄列入面有啖啖蟹肉最好食是這個!泰式咖啡加珍珠$48 ~ 咖啡味好濃,但珍珠口感太淋, 煙韌感欠奉本人覺得以這個價錢來說,食物味道同質素有待改善
今日凍冰冰當然要出街食

幸運地被安排坐卡位,座位舒適闊落

我們點了:

蟹肉奄列$128 ~ 有好香蛋味, 奄列入面有啖啖蟹肉
最好食是這個!

本人覺得以這個價錢來說,食物味道同質素有待改善
2024-01-23
$331 (Dinner)