2019-07-11
今日去左試韓式既火鍋放題, 呢間叫牛知己, 一睇名就知專食牛今次無揀到最高級既和牛放題, 反而揀左次一級既美國極級牛加海鮮, 因為咁就試到餐廳水準穩唔穩定首先調味料好多種, 你想食既都有得揀, 亦有啲韓式調味料野飲都算多, 唔會淨係汽水, 會有啤酒, 韓國野飲丸類同菜都唔少, 豆腐等等都一應俱全時下放題店必備既乳酪雪糕都有, 豆漿橙汁都有, 試都試唔晒咁多款湯底揀左比較出名既雪花濃湯湯底好香牛骨味, 滾到白雪雪就知好香濃, 味道香甜無味精. 淨飲都得, 用黎烚菜,豆卜個啲更加好正主食係美國極上牛肉脂肪分佈幾均勻, 食落牛味重, 明顯比其他放題用料靚好多, 呢個encore左好多盤海鮮都係無限叫, 有蝦,墨魚, 青口,帆立貝, 海鮮款式算幾多, 而且係任食, 用濃湯烚完真係無得彈另外令我驚喜既係佢既豬肉脂肪唔多適中, 肉質爽口彈牙, 可謂呢間店既隱藏彩蛋食完熱野梗係要整返個甜品, 呢晚我滿足了
首先調味料好多種, 你想食既都有得揀, 亦有啲韓式調味料
野飲都算多, 唔會淨係汽水, 會有啤酒, 韓國野飲
丸類同菜都唔少, 豆腐等等都一應俱全
湯底揀左比較出名既雪花濃湯
主食係美國極上牛肉
另外令我驚喜既係佢既豬肉
脂肪唔多適中, 肉質爽口彈牙, 可謂呢間店既隱藏彩蛋
食完熱野梗係要整返個甜品, 呢晚我滿足了