2017-11-05 43 views
最近鰂魚涌有間抵食,性價比ge日本菜小店開咗,叫"三滝",餐廳主打日式丼飯,價錢相宜,用料新鮮,而且丼飯ge款式,搭配種類好多,總有一款會系啱你.近排距仲有個午市特餐,先$45 就有一款手卷+一個飯或者烏冬,仲要包埋飲品,都真係幾抵,系呢邊寫字樓翻工,總有一日會過來試下距呢個午市特餐!今日就叫咗個平泉丼.先$98,但已經有多款配料.例如 帆立貝,北極貝,馬刀貝,翡翠螺,仲有甘蝦,自己好中意食海鮮貝類,我系完全比距個帆立貝吸引,大大粒,好新鮮,入口鮮甜,仲有距個甘蝦,都幾大只,唔會系用d細細只ge蝦毛黎厄客人,個飯我無落太多醬油落去,因為我一直都覺得海鮮如果新鮮,食距個原汁原味已經好好味,呢個丼飯都令我有咁ge感覺,飯粒又夠軟糯,香.好唔錯.而且丼飯份量都ok,不過大食小小ge男仔可能唔夠,對於女仔黎講就絕對系夠曬.
總有一款會系啱你.

午市特餐!

飯粒又夠軟糯,香.