週末去尖沙嘴行街,同朋友去左一間韓國餐廳食個lunch,我地叫左三款菜式,分別係燉牛肉湯、芝士炒年糕同埋辣海鮮湯麵。點完菜之後,店員首先送上三款韓式前菜,每款份量都唔少,我就幾鐘意佢哋泡菜嘅味道😋 另外我哋仲叫咗兩罐韓國米釀飲品,甜甜地幾開胃,推薦大家試試👍🏻-燉牛肉湯牛肉湯份量十足,材料超級豐富,裡面有牛肉、蔬菜同粉絲,湯底鮮甜熱辣辣,配埋白飯一齊食真係好夾🍲-芝士炒年糕芝士份量非常澎湃有拉絲效果🧀 除咗年糕之外仲有魚糕片,炒年糕嘅醬汁食落好惹味,呢個份量好適合幾多人一路飲返杯一路食~-辣海鮮湯麵海鮮嘅份量真係好驚人,有大蝦、蜆、魷魚等,湯底辣辣地好惹味,面嘅份量幾個人分享都得,冬天食一流呀😌
燉牛肉湯
芝士炒年糕