2023-05-30
最鍾意食燒肉既我 今日同朋友行完megabox 一於試下新開張既 -一燒肉🔥佢係剛剛進駐九龍灣megabox 2樓 餐廳主打燒肉 串燒和日本菜 裝修簡約 環境舒適 🥰我地每人分別叫左1個套餐同埋一D單點燒肉同串燒 套餐就包括麵豉湯+前菜+白飯 🍚 全部用QR Code落單 肉類有兩種重量揀、白飯可以揀大/小(大小同價) 前菜可以揀泡菜或枝豆 😋🔸極上甲羅燒套餐 $228 (另加$15紫菜溫泉玉子飯)日本產蟹味噌甲羅燒 - 賣相好吸精 蟹膏鮮甜 再配埋飯食真係一流 🦀鹿兒島A4和牛壺漬& 和牛肩肉 - 肉質鮮嫩得來又有口感 好juicy 🇯🇵 厚切牛舌配塩葱鹿兒島 - 牛舌好爽口 加埋塩葱又另一種口味 🐄🔸極上鹿兒島A4和牛壽喜燒套餐 $188 (另加$15紫菜溫泉玉子飯) 鹿兒島A4牛肉眼壽喜燒 -A4和牛大塊到好誇張 薄薄一片 油脂超豐富 入口即溶 🥩朝鮮風味厚切五花腩 - 五花腩有啲肥肉同啲瘦肉,口感豐富 🐷十味雞上脾肉 - 雞脾肉好滑嫩 🐥🔸澳洲M5和牛內裙邊 $108 原來係牛嘅內側腹橫肌 所以肉紋會較粗 肉味超濃郁又軟腍 油脂滲透其中🔥🥩🔸鹿兒島和牛壽喜燒 $48 賣相
🔸極上甲羅燒套餐 $228 (另加$15紫菜溫泉玉子飯)
鹿兒島A4牛肉眼壽喜燒 -A4和牛大塊到好誇張
薄薄一片 油脂超豐富 入口即溶 🥩
十味雞上脾肉 - 雞脾肉好滑嫩 🐥
🔸澳洲M5和牛內裙邊 $108
🔸鹿兒島和牛壽喜燒 $48
賣相精緻既串燒 和牛色澤鮮明再配上炸蒜片 仲有蕃茄仔 夠哂惹味🍢
🔸錦爽雞肉丸(名古屋產)配日本之卵 $22
一串有3粒 賣相好可愛 雞肉丸好爽口亦好重雞肉味 仲有日本生蛋比你點黎食 🍡🐣
🔸二節翅(博多產) $22
啖啖肉 肉質鮮味超軟腍 可以做到皮脆肉滑 正🍗
🔸甜品 - 日式蕨餅
蕨餅有兩隻味 分別係黃豆粉同抹茶味 每隻味兩粒 蕨餅好軟熟煙韌 口感一流 又唔會太甜 正 🍮