2023-09-15
終於有機會去試吓深水埗比較出名嘅大排檔之一「天祥飯店」星期六晚7點幾去到已經全場爆滿,等咗差唔多半個鐘阿姐終於幫我地揾到位,可能期望越大失望越大🥲環境就預咗一定唔會太乾淨,去到梗係食大排檔氣氛,嗌咗2支啤酒啤啤佢🍺🍺墨魚拼雞雜墨魚爽口Q彈,點上白醋更加鮮味,雞雜包括雞肝、雞腎、雞心同雞腸,底下仲有舊豆腐同芽菜,豆腐嫩滑芽菜爽脆,不錯🙂沙薑雞腳不推介🥲雞腳有大有細,有啲仲好似係啲雞斬落嚟嘅頭頭尾尾,好多腳根又難咬蜜椒薯仔牛柳粒好食👍🏻薯仔粒炸到脆卜卜,外脆內綿,牛肉肉質亦算鬆化,外面裹上香甜嘅蜜糖同黑椒,香口又惹味魚香茄子煲普普通通,一上枱只係微暖,魚香茄子煲一定要炸炸聲熱辣辣先好食架嘛😩冇乜鹹魚味道,食咗幾啖我已經放棄咗呢餐飯要$300位,感覺有啲不值,可能因為食物質素參差,又要等好耐先有位,試一次就夠了🫥📍天祥飯店 (深水埗)深水埗石硤尾街醫局街98號利德昌大廈側人均消費:$300食物:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️
墨魚拼雞雜
沙薑雞腳
蜜椒薯仔牛柳粒
魚香茄子煲
📍天祥飯店 (深水埗)
深水埗石硤尾街醫局街98號利德昌大廈側
人均消費:$300