2022-07-11
🍣壽司定食($248)🍣見佢10件都冇重複+1件手卷,諗住可以試吓唔同嘢,於是就叫咗呢個set。一上枱,見佢擺得到幾好睇,拖羅壽司都算肥美😋,食完係得呢款比較有印象。其他都正正常常,係唔差但係又未至於好正😬。魚生普遍唔算厚身。$248可以食到更加好嘅質素🤔。🍣吞拿魚蓉飯🍚本身唔係諗住叫呢個飯,但係有幾樣想叫嘅都冇,唔知係賣晒定點(大約2點),所以就叫咗呢個飯。呢個飯嘅賣相都幾差,望落好頹,雖然上面加咗啲紫菜絲,葱碎,Wasabi,但係睇落似一舊未蒸嘅🐷肉餅,所以上枱嗰陣我有啲愕然😨,以為佢比錯嘢。食落嘅味道其實都唔差,不過都係一樣唔值呢個價錢。午餐跟一個麵豉湯同埋薯仔沙律。沙律係幾好食,可惜份量有啲少,真係得一啖。整體見佢嘅裝修咁日式⛩,而且價錢都唔算平💸,對佢有頗大嘅期望,可惜期望越大失望越大🥲。。。早個排有harbour city coupon 要用hsbc credit card 比錢先用到,點知佢個paywave 機又壞左,最後冇得用coupon。有得用coupon先好去食。
🍣壽司定食($248)🍣
🍣吞拿魚蓉飯🍚