2022-06-10 361 views
食石燒牛嘅吸引之處就係可以自己去處理及決定肉嘅生熟程度, 自己燒始終係一個享受😎😎 今日試咗呢一間係庇利金街嘅"牛極", 性價比高,真係唔錯👍🌟餐廳大約可以容納到20人, 好似日本嘅拉麵店咁有一部售票機可以俾客人選擇肉嘅種類同份量, 我今日就揀咗佢最受歡迎嘅牛肩排,趁主角未嚟之前去自助區睇睇有乜食先😆🌟自助區有白飯任裝🍚 可以自行加紫菜碎🤩 沙律都有兩隻醬汁選擇包括胡麻醬同醋, 仲有不得不提就係佢個牛肉湯, 因餐廳主打牛,自然有好多部位都可以用嚟淆湯,個湯好重牛肉味 ,呢碗湯真係好正😋😋🌟主角嚟啦,好吸引🤩🤩 牛肩胛肉脂肪唔多但係肉質都好嫩又重牛肉味👍 餐廳有多款嘅調味料可供選擇,包括基本嘅即磨鹽、黑椒、燒烤調味料等, 仲有燒肉汁、生蒜同辣醬,實有一款你鍾意😍 牛極喺好多地方都有分店, 大家有機會真係要試下,值得推介,享受下一人之豪快啦🤣

2022-06-07
$90 (Dinner)
  • 牛肩排