1K
2016-05-10 1011 views
啤酒炸魚柳配薯皇 $68Beer battered fish fillet with potato作為小食份量都唔少👍魚柳外層炸粉唔厚,炸得好鬆脆又唔油膩,入面魚肉好嫩滑,點埋他他醬真係超好味😋另外值得一讚係炸魚配上薯角,薯角外面有層香辣粉,食落好惹味❤炸脆原隻德國咸豬手配芥末蜜糖醬 $148一上枱我同朋友都不禁“嘩”左一聲,因為真係好好大一碟呀~廚師十分貼心地將豬手起骨仲切埋件,我地一吉就食得,好方便👍豬手外皮燒得好脆,放耐左都唔淋。肉質彈牙,鹹味適中,美味程度拍得住專食德國菜的餐廳。mustard 惹味, 超愛佢碟上既honey sauce, honey mustard 同脆豬手簡直絕配♥ 可惜honey 太少, 好快食哂烤羊配阿根廷青醬 $158Grilled Lamb Rack in Argentinian Pesto Sauce平時我唔太食羊肉, 因為好怕膻味但今次朋友想食就一於share 一試啦~ 一上來真係有好濃郁既羊味 😂😂 本來有d 抗拒既我試左一啖, 又打破我既 bias wor 聞落雖然重味 但食落口完全無我怕既 味, 再加埋佢地 pesto sauce 香香辣
啤酒炸魚柳配薯皇 $68
啤酒炸魚柳配薯皇
作為小食份量都唔少👍
魚柳外層炸粉唔厚,炸得好鬆脆又唔油膩,入面魚肉好嫩滑,
炸脆原隻德國咸豬手配芥末蜜糖醬
炸脆原隻德國咸豬手配芥末蜜糖醬 $148
一上枱我同朋友都不禁“嘩”左一聲,因為真係好好大一碟呀
廚師十分貼心地將豬手起骨仲切埋件,我地一吉就食得,好方便👍
mustard 惹味,
烤羊配阿根廷青醬
烤羊配阿根廷青醬 $158

平時我唔太食羊肉, 因為好怕膻味
聞落雖然重味 但食落口完全無我怕既 味, 再加埋佢地 pesto sauce 香香辣辣
估唔到又幾惹味

另外不得不提佢地每碟主菜都有一pat 紫薯蓉, 唔好以為佢地係 decoration only ,其實超真材實料,好香
其他配菜好似烤翠玉瓜咁都好 fresh, 食到有鮮甜 ,唔錯
3D coffee
咖啡
咖啡的3d拉花好得意
,而味道不算濃郁,屬於易入口那種
凍玫瑰朱古力
凍玫瑰朱古力, chocolate 香濃, 但難得咁香濃chocolate 都飲得出玫瑰香味♥♥ 好正
草莓曲奇窩夫
草莓曲奇窩夫

Strawberry & cookie Waffle $47

Waffle ♥♥好靚, 一見到已經好開心
~ 味道相對無主食咁出色, 但都唔錯 waffle 即烤夠熱,配曲奇雪糕一冷一熱唔錯

雖然位置偏僻左d , 但整體真係好抵食大份
, 而且main cause 水準真係幾高
, 好欣賞佢連配菜都咁用心製作, 會再encore ga
啤酒炸魚柳配薯皇
炸脆原隻德國咸豬手配芥末蜜糖醬