2023-08-12 520 views
響出邊做完嘢有個朋友叫我過去荔枝角同佢食飯,本來係食午飯嘅,但係因為大家都遲咗,所以變咗去嗰度食下午茶,跟住佢叫咗我去呢間紅米嗰度食。地點真係好方便,荔枝角地鐵站D2出口嗰條馬路行兩步就已經,好容易搵。返回門口就難睇少少,因為見唔到佢個餐廳名。入到去地方都算乾淨企理嘅,而且下午時間冇乜人。睇完佢個餐牌之後突然間有啲想食酸菜魚,所以就叫咗佢個老壇酸菜魚芫荽泡椒湯飯,出到嚟都好有驚喜,一來味道都好友酸菜魚嗰種味道,二來佢嘅份量都唔係細分,以下午茶來講性價比真係高,食落去亦都算係好味嘅。最後仲有小驚喜,就係如果每人食嘢超過$50仲有一杯雪糕送,所以今次下午茶都食得幾開心,而喺荔枝角區嚟計呢間性價比同味道都算幾好。

2023-08-11
Type of Meal