粉紅水門雞地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖性價比幾高嘅水門雞飯🐓🍚——— 我是分隔線 ———雞絲扎肉船河 $46 (6.5/10)船河一上枱 已經聞到好濃嘅湯味飲埋啖湯就知道好足料啲雞絲同扎肉都好多🍖啲河粉唔係平時潮州粉麵檔嗰款 又唔係exactly金邊粉 但又煙煙unun 口感幾好味😋食到後面就有少少辣(聲稱三小辣) 最後比晒男小編食唔食得辣就要留意下🥵一人餐:粉紅水門雞(油飯)配蝦餅 $59 (7/10)呢個套餐都幾抵 包一款飯 一碗湯 一款小食水門雞飯就正常發揮 雖然係雞胸肉 但唔會鞋颯颯 佢仲可以加錢換雞髀🍗佢個汁都幾特別 一定要點嚟食蝦餅都ok 炸粉唔會太厚 🍤但就有少少實 冬瓜湯就冇咩特別 🥣加配:馬拉盞通菜 $14 (8/10)坦白講 佢個味唔太似馬拉盞但又幾好食 似稀嘅XO醬多啲 🫙唔會話好辣 食得出都落左好多蒜加錢叫 又唔會覺得好貴可以一試泰式奶茶 $12 (5/10)佢哋唔係用杯裝嘅 有啲似外賣包裝應該係方便佢哋做外賣 🥡雖然知道泰奶係比較甜 但佢真係太甜 🍬甜到有少少起痰如果下次再嗌嘢飲 應該會試吓其他——— 我是分隔線 ———整體:6.5/10性價
粉紅水門雞
地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖
性價比幾高嘅水門雞飯🐓🍚

——— 我是分隔線 ———

雞絲扎肉船河 $46 (6.5/10)
船河一上枱 已經聞到好濃嘅湯味
飲埋啖湯就知道好足料
啲雞絲同扎肉都好多🍖
啲河粉唔係平時潮州粉麵檔嗰款
又唔係exactly金邊粉
但又煙煙unun 口感幾好味😋
食到後面就有少少辣(聲稱三小辣) 最後比晒男小編食
唔食得辣就要留意下🥵

一人餐:粉紅水門雞(油飯)配蝦餅 $59 (7/10)
呢個套餐都幾抵 包一款飯 一碗湯 一款小食
水門雞飯就正常發揮
雖然係雞胸肉 但唔會鞋颯颯
佢仲可以加錢換雞髀🍗
佢個汁都幾特別 一定要點嚟食
蝦餅都ok 炸粉唔會太厚 🍤
但就有少少實
冬瓜湯就冇咩特別 🥣

加配:馬拉盞通菜 $14 (8/10)
坦白講 佢個味唔太似馬拉盞
但又幾好食 似稀嘅XO醬多啲 🫙
唔會話好辣 食得出都落左好多蒜
加錢叫 又唔會覺得好貴
可以一試

泰式奶茶 $12 (5/10)
佢哋唔係用杯裝嘅 有啲似外賣包裝
應該係方便佢哋做外賣 🥡
雖然知道泰奶係比較甜 但佢真係太甜 🍬
甜到有少少起痰
如果下次再嗌嘢飲 應該會試吓其他

——— 我是分隔線 ———
整體:6.5/10
性價比:7/10
觀塘同新蒲崗都有分店,啱晒附近嘅打工仔👨🏻‍💻👩🏻‍💻。外賣嚟講佢應該真係算好抵食,糧尾嘅朋友可以try try。💸