2023-06-21
今日心血來潮就近近地同媽咪去在青衣城嘅“”炑八“”食韓國燒烤。餐廳環境舒服,座位枱面夠大,可以舒舒服服慢慢燒。我地叫左五樣野加一個甜品。先拔頭籌就係“”醬油蝦配紫菜飯“$138,性價比極高,有四隻大大隻既醬油蝦,蝦頭有好多膏,入口膠膠嘅口感真係非常好食。 第二樣野就係“”芝士熔岩飯“$128,大大碟熱辣辣,員工會係你面前加埋粟米芝士新鮮即撈,每一啖都充滿邪惡感,同樣充滿著滿足感 。 然之後就到“”月見韓牛前胸肉“”$128,一碟有四塊,喺咁二擺上去燒幾燒已經食得,入口充滿著牛肉味,每一啖都係一種享受。之後就到“”牛肋骨“$288,大大條,切到好多件, 口感比較鬆軟一點,而且好多肉汁,仲會送多一隻大蝦。之後店員好貼心主動咁幫我地換個一個燒烤版轉食“厚切五花腩”$138。同樣地都係大大條,脂肪同肉嘅比例均勻,包菜或者點醬汁食任君選擇。入口完全無豬騷味,加分加分。最後我地就嗌左一個好經典嘅甜品“”棉花糖夾餅“$69。”食翻啲甜嘢就可以平衡番。另外兩本梳打都10分落重本$38,好大杯,我飲個杯荔枝薄荷幾特別,薄荷味非常refreshing。最後埋單見到個數目比我想像中細,可以再會。
之後就到“”牛肋骨“$288,大大條,切到
最後埋單見到個數目比我想像中細,可以再會。