2020-03-20
我食過好多afternoon tea , JW Marriott 嘅the lounge 係少有我會返炒嘅afternoon. 我係 weekday 去嘅,所以四百幾蚊兩個人,如果你有恒生卡或者匯豐卡會有九折。由於肺炎,餐廳入邊有好多位。afternoon tea 坐嘅地方同tea buffet 分開的,會坐遠啲同埋坐得舒服啲。登登登登其實我遲咗影因為已經俾我食咗隻蝦同埋鵝肝。佢啲嘢好新鮮,啲鹹點係熱嘅,個鬆餅都係新鮮出爐嘅! 出面好多嘅下午茶都係比一個人一個鬆餅。所以佢一個人兩個鬆餅其實都幾多! 首先食最高嗰層先,有炸蝦,鵝肝,同埋鮑魚撻。三樣都勁正!尤其係嗰鮑魚個味好濃。第二層有德國火腿,龍蝦沙律,同埋甜蕃茄,都係超好食。個甜蕃茄就見仁見智啦,我朋友就嫌佢太甜,我就覺得好有驚喜。去到最下面嗰層主要都係以朱古力為主,佢啲甜食都做得好好,好精緻。整體感覺:地方靚,安靜,好service ,可以傾偈,食物又好味,唯一係無咩fancy 野,飲品都係得啲大路嘢 ( coffee , mint tea , oolong , jasmine , green tea , red tea ) 一定會
首先食最高嗰層先,有炸蝦,鵝肝,同埋鮑魚撻。三樣都勁正!尤其係嗰鮑魚個味好濃。 第二層有德國火腿,龍蝦沙律,同埋甜蕃茄,都係超好食。個甜蕃茄就見仁見智啦,我朋友就嫌佢太甜,我就覺得好有驚喜。
一定會再嚟