見到屋企附近開左間行韓系路線既cafe☕️而且12月果陣做緊soft opening有半價,新屎坑點都要試吓🍽️.入到去個feel係幾chill,可能係岩岩新開既關係,主要得d輕食賣,好快係櫃枱落單,要左一杯cappuccino, 一杯matcha latte, 一個西柚toast同一個蝦&牛油果toast🍴.當日得另外一枱食客,但野飲等左10分鐘先有😢無得揀size, 兩杯野飲都係用紙杯裝住,份量仲少過大家樂d奶茶🙈.至於味道,就係非常普通,唔係有部靚靚型格咖啡機就等於好飲🫤 大角咀都仲有其他cafe, 會有唔同既豆/沖法揀,對比之下呢間比較無花心思落食材本身😓😓.之後飲住野等野食到,等多15分鐘都仲未有…因為佢係得open kitchen,我又唔見佢地好似煮緊野但玩緊電話,就問一問啦,佢地話整緊🤗ok, 睇吓整咁耐係咪好特別先~~~.點知…係令人失望到一個極點😓😥😔完全係屬於果種無廚藝既人都整到既水平!.首先上既係西柚toast, 其實就係一塊算厚身既吐司上面放左幾塊薄切西柚、幾粒藍莓、蜜糖😕原價好似係賣緊80蚊左右…😵‍💫你話佢賣相好靚好打卡咩,我又唔覺🥴塊吐司係暖身既,西柚係無味道
至於蝦&牛油果toast,上面有3隻蝦仁,仲要見到有蝦腸🤢中間有牛油果,最底就係酸種toast
Again都係好失望,蝦食落只係暖暖地,唔似新鮮煎既👎🏻個toast係烘到脆身,加埋既味道就係好淡,呢個好似原價係超過100蚊🧐
🙁其實而家d cafe賣既食物我都預左係打卡多,好多人都會覺得自己係屋企都整到,但起碼影出黎靚靚吖🫠但呢間都可以話係我遇過有史以來比我預期更差既😢最慘係又唔係特別靚…個價錢同食物味道真係相差甚遠…性價比極低,仲要食唔飽
佢soft opening做緊半價,但都食左$144,即係原價要$288,我究竟食緊乜?😵原價既話係無可能會再幫襯,大角咀有更多更加好既選擇!
最後,希望餐廳可以花多d心思係食材本身到,唔好一味淨係諗賣相裝修🙃

Type of Meal
Lunch