又黎到荃灣覓食🤪😙今次簡左荃新天地一期既The Base Nature 西餐廳☺️🫶🏻 有室內同半室外既位置選擇☺️ 仲有high table 望窗既位 👍🏻 Menu好色彩繽紛 比你有世外桃源既感覺~有a la carte, set menu & drink menu😌 一坐低 緊係要叫返個炸物拼盤🤭 新鮮炸好 上枱熱辣辣😍🫶🏻 有薯格 甜番薯薯條 雞鎚 🤭 Saucing 有特製咖哩牆 他他醬 同茄汁 佢個茄汁仲要有少少酒味 好過癮😂 咖哩汁都好夾炸物 😝 勁濃郁! 好多味蕾衝擊 😄😜😙 好食 食唔停🤪友人叫左個西班牙海鮮飯😋海鮮種類同份量都好多 好滿足! 蜆無沙 蝦肉好爽 完全無雪藏味♥️ 啖啖飯都勁重海鮮味!! 必試😭 仲有新鮮車厘茄 refreshing☺️ 啲蝦大大隻 簡單調味突出鮮味🫶🏻👍🏻 慢煮有機加拿大豬鞍配巴馬火腿☺️ Saucing 係芥末只汁 ☺️ 每次食豬鞍都要冒住驚肉好鞋既風險😗 果然今次都無令我失望 🥰 肉質厚滑 濃郁豬味~ 配埋芥末汁更加開胃同突顯豬味🫶🏻🫶🏻仲有塊脆巴馬火腿🤪 咸香100分🤭舊舊肉都大大舊 一啲都唔靭同鞋☺️ 感動! 明明好飽 但都忍唔住叫個雜莓ch
又黎到荃灣覓食🤪😙

有室內同半室外既位置選擇☺️
仲有high table 望窗既位 👍🏻

一坐低 緊係要叫返個炸物拼盤🤭
新鮮炸好 上枱熱辣辣😍🫶🏻
有薯格 甜番薯薯條 雞鎚 🤭
Saucing 有特製咖哩牆 他他醬 同茄汁
佢個茄汁仲要有少少酒味 好過癮😂
咖哩汁都好夾炸物 😝 勁濃郁!
好多味蕾衝擊 😄😜😙

好食 食唔停🤪

友人叫左個西班牙海鮮飯😋
海鮮種類同份量都好多 好滿足!
蜆無沙 蝦肉好爽 完全無雪藏味♥️

每次食豬鞍都要冒住驚肉好鞋既風險😗
果然今次都無令我失望 🥰
肉質厚滑 濃郁豬味~ 配埋芥末汁更加開胃同突顯豬味🫶🏻🫶🏻
仲有塊脆巴馬火腿🤪 咸香100分🤭

舊舊肉都大大舊 一啲都唔靭同鞋☺️ 感動!

明明好飽 但都忍唔住叫個雜莓cheese cake 配柚子雪葩 好refreshing既組合♥️👍🏻
雜莓cheese cake入面仲有一層係結成冰既莓 增加口感 同有驚喜😙😝 好味!

食到飽飽地 緊係嘆返個茶 ☺️ 叫左柚子高山烏龍茶🫶🏻 清除飽腹感一流 😚
好滿足同美滿既一餐 ~
餐廳用料同煮法絕不馬虎🥹🥹
呢個價錢食到咁多款食物同海鮮 真心抵!

2022-10-27
$350 (Dinner)