2024-01-18
今日同同事去將軍澳海濱搵好嘢食,見到呢間泰國菜,好想再食,真係食都有驚喜。海鮮冬陰功:我哋叫咗一個海鮮冬陰功,湯非常濃,而且非常多料,有好多海鮮👍🏻柚子沙律:我哋又叫咗一個柚子沙律,呢個沙律真係好印象深刻,因為柚子好甜,配上蝦肉及特配沙律醬汁,非常開胃❤️❤️泰式生蝦:當然唔少得係泰式生蝦,但係呢間餐廳嘅生蝦真係太大隻好抵食,而且配嘅醬汁都係好特別☺️☺️炸蝦餅&炸雞翼:我哋又叫咗一個炸蝦餅、炸雞翼,個蝦餅我未見過係可以咁厚肉,雞翼都炸得非常鬆脆,而且個醬汁酸酸甜甜,超好味🙂Pineapple Spitzer & Mango Delight:最後點咗兩杯飲品,一杯係芒果沙冰,果肉好豐富,非常好飲。一杯係菠蘿梳打,酸酸甜甜又解渴。搵到一間餐廳食物又美味,飲品又有特色,真係是好難得!
海鮮冬陰功:
柚子沙律:
泰式生蝦:
炸蝦餅&炸雞翼:
搵到一間餐廳食物又美味,飲品又有特色,真係是好難得!