2016-06-01 362 views
聽朋友介紹我黎呢間酒吧食晚餐,佢話抵到爆燈wor,開頭我都半信半疑,但見佢咁highly recommend,就同老公黎試下都無仿既 一去到門口見到係好傳統酒吧隔局,一開始我都好驚會臭煙味,但入到去又完全無wor 有大大部電視睇波,或者你夠自信可以上台唱歌架,呢間酒吧有k-net system, 好多歌都有得唱,唔岩唱歌掟標都都得 我張枱對住bartender調酒的,裝修幾有格調Dinner set ($168)$168 有湯,有鵝肝多士做頭盤,加個主菜,再加任飲紅酒/ Strongbow Apple Cider/ 無酒精飲品,抵到呢 是日餐湯係雜菜湯,料夠多,味道適中無過鹹香煎厚切鵝肝多士塊鵝肝真係夠晒厚切,但略嫌唔夠香,多士好脆,呢個價錢俾到呢種質素實在物超所值菠菜蟹肉天使麵好多蟹肉,個汁好creamy,但唔係好食到菠菜,天使麵軟硬度適中,好味道 黑安格斯肉眼牛扒(8oz)一上我同我老公嘩一聲,有無咁大塊呀 我地叫左medium,好多時d餐廳都會煮得過熟,一切開,佢又真係俾到medium我wor 肉質好淋,肉味唔算好重,燒汁亦做到畫龍點睛之效Pussy Fruit由於我咳到嘔,

我張枱對住bartender調酒的,裝修幾有格調
Dinner set ($168)
是日餐湯
係雜菜湯,料夠多,味道適中無過鹹
香煎厚切鵝肝多士
菠菜蟹肉天使麵
黑安格斯肉眼牛扒(8oz)
一上我同我老公嘩一聲,有無咁大塊呀
肉質好淋,肉味唔算好重,燒汁亦做到畫龍點睛之效
Pussy Fruit
由於我咳到嘔,乜都唔飲得,嘥晒個任飲
老公就渣車只可以飲無酒精飲品,揀左呢杯由紅糖水、奶、菠蘿汁整成既特飲,我少少咁試左一啖仔,一d都唔甜,唔錯

老實講,開頭見到呢個價錢仲要酒吧,我真係好擔心個質素,如果唔係朋友介紹我諗我都唔會試,但試過之後我真心覺得呢間野係十分值得推介!

$168,其實係出面飲杯cocktail都$100啦,呢度仲要任飲紅酒/ cider/ non-alcohol,仲要食物質素一d都唔差,如果好飲酒又好睇波既朋友仔,黎呢度就真係抵到爛啦

$184 (Dinner)