2021-10-29 84 views
中環新開張omakase🌟Sushi Sooshi之前係尖沙咀食過係立食店已經覺得幾高質 價錢又相宜 依家開埋omakase當然要支持下❤️佢dinner分2個價位 $798 及 $998絕對值得一試 性價比好高~.店內有12個bar枱位 2位師傅各招呼6個客人全部食材都好新鮮 而且擺盤好靚🥢由前菜 刺身 炸物 壽司 熱食 湯品 全部都一絲不苟。.一開始先黎Parma ham x 芒果 溏心蛋 三文魚籽海藻無睇錯啊 第一次parma ham係配芒果 好清甜特別一改以往風乾火腿配蜜瓜既舊例.跟住係厚切深海池魚配真島蠔🦪真島蠔加左柚子啫喱酸酸地好開胃 蠔係完全無腥味架😍.炸物係無花果天婦羅 做到外脆內軟~刺身係山葵籽中拖羅 x 魚子醬炙燒大拖羅🐟油脂味香濃 加左魚子醬感覺更珍貴之後係熟食 牛油炒北寄貝 呢個加左洋蔥一齊炒真係好好食😋牛油加埋北寄貝既鮮 無得頂北寄貝鮮甜爽口👍🏻.到壽司了📢我分別食左竹炭帆立貝 醬油漬赤身 蝦膏牡丹蝦壽司🦐 喜之次 赤海膽壽司同魚子醬和牛金箔🐂我最愛當然係赤海膽壽司🤤海膽滿滿的下面加左mix了蟹膏🦀既飯同炸左既紫蘇葉可以先試下海膽既鮮甜 再整碎紫蘇葉加埋飯一齊享
中環新開張omakase🌟
Sushi Sooshi之前係尖沙咀食過係立食店
佢dinner分2個價位 $798 及 $998
絕對值得一試 性價比好高~

店內有12個bar枱位 2位師傅各招呼6個客人
全部食材都好新鮮 而且擺盤好靚
🥢由前菜 刺身 炸物 壽司 熱食 湯品 全部都一絲不苟。
無睇錯啊 第一次parma ham係配芒果 好清甜特別
一改以往風乾火腿配蜜瓜既舊例

跟住係厚切深海池魚配真島蠔🦪
真島蠔加左柚子啫喱酸酸地好開胃 蠔係完全無腥味架😍

炸物係無花果天婦羅 做到外脆內軟~

刺身係山葵籽中拖羅 x 魚子醬炙燒大拖羅🐟
油脂味香濃 加左魚子醬感覺更珍貴

北寄貝鮮甜爽口👍🏻

我最愛當然係赤海膽壽司🤤海膽滿滿的
下面加左mix了蟹膏🦀既飯同炸左既紫蘇葉
可以先試下海膽既鮮甜 再整碎紫蘇葉加埋飯一齊享用~

最後黎個明太子意大利麵 大蜆蝦湯同甜品 抹茶奶凍💕
💝成個dinner極完美。
2021-10-27
Type of Meal