2024-06-06 1148 views
我係因為見到U lifestyle話開咗新舖先會發現到佢,佢係郵局附近,舖頭門面都真係好吸睛,好colorful 😂三人行嗌咗三嗰set lunch,加咗2款小食💁🏻‍♀️三杯飲品同兩嗰甜品🍧 埋單要$575,人均消費要$192,呢個lunch定位都有啲貴😖星加坡叻沙豬頸肉 $78 - 湯底好濃,好入味,份量亦都夠!泰式肉碎炒飯 $78 - 好普通,味道👅亦相對偏淡,有食淨🤔泰式滷水豬腳 $98 - 煮得好腍,有驚喜,唔中意食豬腳嘅我都覺得好食😛沙嗲雞串 $18/串 - 味道okay,未算吸引,用午餐加購價相對貴!越式米紙卷 $38 - 佢係用撈檬上面啲材料整成嘅米紙卷,正常,無乜特別🤔檸檬青檸益力多梳打 - 青檸梳打飲得多,呢個配搭好特別,味道都唔錯😌芒果楊枝甘露 $48 - 正常嘢,好食特式香茅奶凍 $78 - 底層係忌廉加香茅嘅奶凍,中間係青檸同青瓜整成嘅啫喱,最上嗰層係青檸青檸整成嘅沙冰🍧 食落係特別,不過真係未必人人中意,口感好fresh,配搭都無問題,但未必會再食😂整體來講,雖然有漏單,但員工服務態度好好👍🏻 嘢食中上,但性價比偏低,最令我深刻嘅記憶點係杯梳打😂

芒果楊枝甘露 $48 - 正常嘢,好食