2020-09-29 186 views
估唔到奧海城入面竟然有間咁正打卡既糖水鋪🤩 唔只平時見開既中式/水果類撈撈系列甜品,仲有cheese cake,焦糖燉蛋可以簡😍😍我兩公婆黎食,叫左三款甜品,價錢夠哂貼地😋1. 內心世界勁足料,生果又多,芒果好甜🥰 最鍾意佢落左蘆薈,食落好清爽滋潤😳2.南北杏燉木瓜雪耳事關生完仔,陪月姨姨成日講要飲多d湯湯水水先上到奶,坐月時已經成日講木瓜好好嫁,成日煲木瓜湯我飲。但陪月姨姨一走左,自己又唔太識煮飯,出街飲湯又味精多,呢個糖水就岩哂我😂 我叫左凍既,一般凍左既燉品通常味道會減弱左。但今次呢個仲好濃,木瓜燉到岩岩好,唔會勁生/溶爛爛,超好味😋3.焦糖燉蛋三款甜品中最驚喜😍 焦糖唔厚唔薄,仲脆卜卜。下面燉蛋仲凍凍地,中間仲見到有雲呢拿籽😳,所以入口勁香。做得又夠滑,加埋焦糖,冷熱交替,好好味🤤題外話,間鋪用左麥兜做裝飾,勁想第日帶呀仔返兜打卡,佢實好開心🤣🤣唯一缺憾就係間鋪有細,太多人就難搵位了🙈(仲有即場like 社交平台會有麥兜貼紙送🙊🙊)
估唔到奧海城入面竟然有間咁正打卡既糖水鋪🤩

我兩公婆黎食,叫左三款甜品,價錢夠哂貼地😋

1. 內心世界

2.南北杏燉木瓜雪耳