2016-10-13 136 views
天后一向都多甜品鋪,有朋友話我知呢間甜品好精緻,同其他o個幾間街坊feel好唔同,即刻去試!甜品未到,老闆娘就同我地講食甜品送花茶,有兩款 ,桂花烏龍同玫瑰花,咁就一樣一杯每枱仲有朵鮮花擺設~哈妃蛋黃楊枝甘露 $68造型比平時d楊枝甘露有心思,上面好似有一隻荷包蛋咁,店員話『蛋黃』裡面係芒果汁,白色o個塊係蛋白,要用支牙籤吉穿個『蛋黃』,等d芒果汁流落去,再整碎塊蛋白,撈埋下面啲芒果粒同柚子肉,再到埋旁邊d『甘露』,好香滑,生果好鮮味! 之後再食埋d新鮮芒果粒~爽!迷你雪糕漢堡 $68一上枱就忍唔住影相呃like! 唔係唔影呀,咁靚o既擺盤! 中間有三個迷你雪糕漢堡,其實係泡芙夾住水果粒 + cream + 雪糕磚,分別雲呢拿、朱古力同士多啤梨味雪糕,泡芙好脆,加上裡面雪糕,好味~左邊係炸南瓜條,煙煙韌韌,有d似過年食o既煎南瓜糯米餅! 甜甜地,點d士多啤梨醬,酸酸甜甜好好味~ 右邊有d水果,老闆娘話係青印提子、巨峰提子、新鮮無花果等,淨係青印提子已經夠矜貴啦! 果然係同周圍街坊甜品鋪唔同feel,樣樣都咁精緻,唔講以為去咗高級酒店裡面食甜品! 值得一試!
桂花烏龍 + 玫瑰花茶
哈妃蛋黃楊枝甘露
哈妃蛋黃楊枝甘露 $68

雪糕迷你漢堡
2016-10-10
$68 (Tea)
哈妃蛋黃楊枝甘露
雪糕迷你漢堡