2022-07-16 80 views
荃灣海之戀商場,有很多高貴西餐廳,不過,走上幾層,就會找到這家價錢親民,而愛玩小生覺得好味的中式餐廳!餐廳以「鼎家喜筷」作為品牌名,而且LOGO也是一個光頭伯伯,不知道跟那個TVB 鼎爺有沒有關係呢?打開餐廳,簡直包羅萬有呀!有經典的燒味,茶餐廳的小菜,更有窩夫甜品!不得了呀!今次跟朋友來主要食任食雞煲連火鍋,價錢都是每人二百蚊以內!抵食呀!可能因為平日夜晚,餐廳人數也不多,而我們就叫了BB辣,輕輕的辣椒味,加上醬汁,非常惹味呢!雞件都好足料,有雞髀、雞胸和雞頭,而且雞肉好有肉地,又大大粒,口感滑溜,BB辣醬汁,咸咸地又有少少辣,引起胃口呀!最後,我們多叫一次雞件呀!食完個雞煲之後,就請店員加湯水變成打邊爐啦!因為食了兩份雞件,已經開始食到有點飽肚,所以我們點了三款配料!我們點了時令蔬菜,蔬菜好新鮮,口感鮮爽,脆甜!此外,貢丸也是必點,豬肉、香菇份量平均,超有咬口呀!

今次跟朋友來主要食任食雞煲火鍋,價錢都是每人二百蚊以內!抵食呀!可能因為平日夜晚,餐廳人數也不多,而我們就叫了BB辣,輕輕的辣椒味,加上醬汁,非常惹味呢!