大埔呢間校長燒肉真係超級抵食😋,鍾意食自助餐放題嘅話,黎呢度就啱曬啦。 晚市兩個鐘都係200蚊都唔使💰,就可以任食刺身、燒肉同火鍋。而且餐廳位置比較寬闊,有好多梳化位,坐得舒服過大部分嘅日式放題店。 ❤飲品: 必試自助花茶區🌼飲品嘅選擇好多☕,除咗一般罐裝紙包裝飲品之外,仲有啤酒、清酒、梅酒。另外最特別嘅係自助花茶區🌷🌸, 有香片、普洱、玫瑰、洛神花、蒲公英、紅棗、山楂、陳皮等等,大概二十種配料,每一樣配料有寫明相關嘅功效 ,可以根據自己喜好配搭。 ❤刺身壽司刺身種類好齊全,有三文魚、吞拿魚、希靈魚、螺片同赤蝦, 好新鮮,肉質鮮甜肥美 。另外,手握壽司🍣就有玉子、腐皮、三文魚、蟹柳、螺片等等。 ❤沙律小食沙律吧方面,有整好咗嘅蘋果沙律🥗,亦都有自己配搭嘅選擇,車厘茄、粟米、青瓜、菠蘿粒等等,可以自己加唔同嘅醬料。 小食方面,中港日韓式都齊曬🥘🍗,凍盤包括螺肉、中華沙律、酸薑、韓式泡菜、涼拌木耳等等,非常之開胃。 熱食方面有日式蒸蛋、碗仔翅、籠仔蒸品(馬拉盞、雞包仔、蟲草花燒賣)、炸香蕉薯格、炸雞塊、炸洋蔥圈等等, 小朋友一定好鍾意🤗。 ❤火鍋燒烤料火鍋同燒烤配料區非常之壯觀🤩,一眼望落

❤飲品: 必試自助花茶區🌼

刺身壽司

❤沙律小食

火鍋燒烤料
火鍋同燒烤配料區非常之壯觀🤩,一眼望落去應該有大概100款肉類、丸類同蔬菜類配料。 肉類方面🥩,自己最鐘意嘅就係肥牛片同埋豬腩肉片,肥牛片攞嚟 整shabushabu好薄好好味,豬腩肉片燒烤之後非常之香脆😋。
火鍋湯底都有三款🍲,有日式豬骨湯、日式清湯同埋壽喜燒湯底。個鍋仲係雙拼嘅添,可以試多啲唔同口味。

❤中式料理
好似酒店自助餐廳咁,仲會有中菜自助區🥣,大概十款菜式左右,有炆牛腩、涼瓜炒蛋、韭菜炒牛肉、炒青菜、蟲草花蒸雞等等。

甜品
最後甜品櫃都有兩個,一啲都唔hea😍。我覺得最有特色嘅就係有唔同口味嘅自家製奶凍🍮,包括木瓜、草莓、香芋同埋港式奶茶口味,我就最鍾意木瓜口味,比較香甜,仲可以自己加椰果粒🥥同埋水蜜桃粒🍑。

總括嚟講,呢間餐廳性價比超高, 好易食回本😝,食物有質素而且種類多,係家庭朋友聚會嘅一個唔錯嘅選擇👍。
2023-06-17
Type of Meal