2023-03-24 100 views
我好多朋友都食過616火鍋,話真係唔錯,搞到成日都想試,今晚想打邊爐,一於去馬鞍山中心嘅分店,馬鐵站落車行去唔使5分鐘,方便!一坐低職員就好詳細介紹各款食物,仲叫我地一定要試吓今期推介嘅“信州和牛”,有牛腹肉同赤身兩款可以揀,我地揀咗牛腹肉!湯底點“駌鴦牛骨麻辣鍋”,啱晒一個食辣一個唔食辣,兩邊嘅味道都夠濃,太座話如果可以再麻辣D就更正!我地仲點咗超人氣罕有部位3送1組合,包括有“澳洲和牛頸脊”、“牛上肋”、“澳洲五花趾”,送一碟“安格斯橫隔肌”!開動喇,信州和牛牛腹肉肥瘦均勻,食落脂肪夠滑,牛肉味濃,果然係好嘢!不過講牛味最濃就係橫隔肌,真係味道好濃郁!其他嘅都各有食法,真係好適合一大班人嚟開餐,可以點多幾款!講到最滑就一定係“滑尾龍”,牛大腿和patpat附近嘅部位,加隻生蛋撈勻再淥,滑到爭D一啖瀡咗落肚!“牛肉餃”都幾特別,食落去啖啖牛肉好充實,外面好少食到!最後一定要食嘅係佢地嘅“鮮制手打烏冬”,未食過咁好食嘅烏冬,最咀刁嘅公子都食咗兩個,我地都安哥咗幾次,值得推薦!
湯底點“駌鴦牛骨麻辣鍋”,啱晒一個食辣一個唔食辣
,兩邊嘅味道都夠濃,太座話如果可以再麻辣D就更正!
“牛肉餃”都幾特別,食落去啖啖牛肉好充實,外面好少食到!

駌鴦牛骨麻辣鍋
信州和牛牛腹肉