2019-09-08
SHAO 既 4-course dinner ($298) 抵到爛中環食的話要有呢個質素起碼要$500以上同朋友share可以試兩款唔同既set~。Appetizer🔶牛舌串燒 - 燒得岩岩好每串有三塊無欺場🔷龍蝦他他 (+$78) - 放左好多龍蝦肉 牛油果配埋蕃茄同洋蔥好開胃。1st Main Dish🔶鵝肝漢堡 - 好食到叫救命 鵝肝入口即溶唔係 講笑 黑松露醬帶出鵝肝香味 而無花果醬清新 配新鮮漢堡包 一路食一路叫好味 好難忘🔷明太子意粉 - 半熟蛋同明太子係無得輸既組合 但係相對上我會比較推介鵝肝漢堡。2nd Main Dish🔶楓糖叉燒 - 肥瘦叉燒位置選位好到位 唔肥膩之餘又夠juicy 甜味香味乜都齊🔷腹牛肉排 - 煎得唔錯 食落無筋 肉味亦夠濃厚 黑蒜醬好惹味。Dessert🔶Affogato 係espresso 配雪糕球🔷 Matcha Affogato 係抹茶配雪糕球兩個都好正而我愛傳統espresso affogato因為雪糕既甜同咖啡既苦甘令口感層次豐富左好多。最後呢個dinner set 仲配 coffee or tea性價比真係超高!─如果想搵間靜靜地又有
中環食的話要有呢個質素起碼要$500以上
同朋友share可以試兩款唔同既set~
Appetizer
🔷 Matcha Affogato 係抹茶配雪糕球
兩個都好正而我愛傳統espresso affogato
因為雪糕既甜同咖啡既苦甘令口感層次豐富左好多
。
性價比真係超高!
─
如果想搵間靜靜地又有特意既餐廳開餐