公司好近La Casa,經常去食lunch,因為好抵食,around $100就食到高質既手工意粉,而且仲有沙律/湯or飲品,喺呢區黎講都好難搵到。上星期OT收工咁岩屋企冇煮飯,OT完辛苦又想善待自己就去左La Casa食晚餐。我order左個意大利風乾火腿流心蛋煙肉忌廉闊條麵Set,原本呢個汁係配坑紋通心粉,好欣賞呢度可以俾食客免費轉想食既意粉,好flexible!流心蛋煙肉忌廉是一個邪惡的combo,佢個汁煮得好creamy同smooth,奶香十足微帶芝士味,風乾火腿略咸但好crispy,撈埋個汁食中和返,闊條麵重蛋香彈牙口感十足,成個combination都好夾。我仲加左$30 upgrade 左前菜做白酒煮蜆。蜆是新鮮既外國貨,沒有沙而家隻隻漲卜卜鮮甜帶酒香,再配上脆口既多士,好好食。其實食完前菜同主菜已經好夠飽,最後仲有個甜品同餐菜。甜品方面是芒果千層蛋糕,伴碟精緻,生果鮮甜,蛋糕的質地略硬,但味道也是不錯。埋單around $230,呢度其實已經差唔多去到中環,以呢個價錢係呢個位置食到唔錯水準既意大利菜,實在推介,尤其係lunch set真係好抵,而且5:00pm前都有,去

埋單around $230,呢度其實已經差唔多去到中環,以呢個價錢係呢個位置食到唔錯水準既意大利菜,實在推介,尤其係lunch set真係好抵,而且5:00pm前都有,去食個early dinner也是不錯。