前日發掘咗一間係尖東嘅樓上西餐廳,佢嘅環境偏似90年代嘅靚靚西餐廳,店員安排咗我哋坐窗口位,成個維港夜景都可以睇哂,加上9點後有live band駐場唱歌,仲可以點歌,勁有feel☺️🌟 Dinner Set $688呢個set係包咗餐湯、麵包、5個starters、1個main dish同埋是日甜品,勁多樣野食,性價比勁高😆✨ 是日餐湯&麵包是日餐湯係南瓜忌廉湯,飲第一啖已經好有驚喜,好耐未飲過咁creamy同濃郁嘅南瓜湯🤤 而麵包幾鬆軟,點埋湯一齊食更加好味!✨ 前菜。香煎帶子配白甘荀汁帶子煎到幾香口,但內裏又唔會好韌,仲係好軟腍,煎得剛好!而且食落勁大陣牛油香😆 白甘荀汁又幾特別,第一次試呢個汁,加埋帶子一齊食又幾夾幾好食😋。香燒紅蝦比較少西餐有紅蝦食,而且仲係咁大隻紅蝦,即刻覺得好抵食🤩 餐廳將隻蝦燒到脆卜卜,蝦頭勁多膏,食到lam lam脷😋 蝦肉仲好新鮮,好彈牙,仲可以點啲鹽或者橙粉一齊食,好滋味!。芝士焗龍蝦(半隻)冇錯!又係蝦!不過今次係食芝士焗龍蝦🦞 雖然得半隻,但係上到嚟嗰陣都覺得啲芝士好澎湃🤤 龍蝦肉食落好彈牙,仲有肉汁,配埋啲焗香咗嘅芝士,超級完美嘅組合!。黑松露

🌟 Dinner Set $688

是日餐湯&麵包
✨ 是日餐湯&麵包

✨ 前菜

香煎帶子配白甘荀汁
。香煎帶子配白甘荀汁

香燒紅蝦
。香燒紅蝦

芝士焗龍蝦(半隻)
。芝士焗龍蝦(半隻)

黑松露薯條
。黑松露薯條

男友去到邊都會嗌黑松露薯條食,而呢度嘅薯條好大份,新鮮炸起熱辣辣,配上黑松露忌廉醬,又係另一個滋味小食☺️

✨ 主菜

黑安格斯西冷300g
。黑安格斯西冷300g

西冷嗌咗medium,佢煎得啱啱好,切開粉嫩有肉汁,入口夠軟腍,最緊要係冇咩筋!另外,幾鍾意佢個燒汁,同個西冷好夾😌 而配菜份量都唔少,有炒雜菌同西蘭花苗,仲有啲焗薯添,最後全部清晒😋

甜品
豆腐撻
甜品方面係出面較少見嘅豆腐撻,食落幾滑溜,同埋有淡淡嘅豆腐味,但又唔會過甜,算係不過不失
是日餐湯&麵包
香煎帶子配白甘荀汁
香燒紅蝦
芝士焗龍蝦(半隻)
黑松露薯條
黑安格斯西冷300g