2024-09-25 216 views
我們這一家都好鍾意食上海小籠包,就連小朋友都可以輕鬆食到四五隻,不過屋企附近上海菜選擇唔多,而且又貴又唔好食,後尾聽朋友介紹大角咀有間隱世上海菜係休業後隆重重開,高質又抵食,今次就專登出去試下🔸️花雕醉雞酒香味濃,雞肉嫩滑,啖啖肉而且已經浸到入晒味,冰冰涼涼好清爽🔸️小籠包貼心地有個錫紙兜仔,唔使擔心會漏湯汁,皮薄又juicy,晴寶寶都大讚yummy yummy🔸️老家酸辣湯我私心覺得係近年飲過最好飲的酸辣湯濃稠度剛剛好,用料豐富,胡椒粉辛辣香味濃厚,味道適中🔸️老家松子魚食落啖啖肉,酸甜味道適中,越食越開胃🔸️魚肚煮津白津白清甜,魚肚爽脆本來仲想試埋高力豆沙,不過今次實在太飽,下次再叫多幾多朋友一齊試多幾款食物先得

🔸️花雕醉雞

🔸️小籠包

🔸️老家酸辣湯
我私心覺得係近年飲過最好飲的酸辣湯
濃稠度剛剛好,用料豐富,胡椒粉辛辣香味濃厚,味道適中

🔸️老家松子魚
食落啖啖肉,酸甜味道適中,越食越開胃

🔸️魚肚煮津白
津白清甜,魚肚爽脆