2022-07-10
呢幾日又去開旺角,豬友開會唔返屋企食飯,天氣熱又梗係唔想煮飯,又想食香口野,一出地鐵站就聞到好香既鐵板燒味,行到去就見到eye catching 既一休鐵板燒見到飯既價錢好吸引❤️亦都有唔同既小食最正係openkitchen,平時去食鐵板燒,都係想睇師傅點煮,呢度都睇到👍🥩牛扒既size差不多有我兩隻手掌甘大,睇住師傅慢慢又落鹽又落黑糊椒燒塊牛扒已經好香同忍唔住想食😋👍鍾意店舖用紙盒裝,環保,返到家都保持到無倒汗水又保温👍🥩火焰牛扒飯個飯盒勁大盒,裝滿整個盒子,可以够兩個人食,飯應該日本米,粒粒圓圓的,有口感又彈牙,以且炒飯粒粒分明,再配上鐵板燒同用火槍燒過牛扒,不停停唔到口繼續食又不停有得食🥩牛扒食落口有濃郁牛味,唔係用平既雪藏牛,牛扒肉質正又有咬口,性價比高,重點火焰牛扒滿足視覺享受👍🍤炸蝦天婦羅炸粉唔厚,蝦大隻爽口彈牙又鮮甜,重點外賣返到去都仲係脆同熱,無變淋。價錢只不過係28元5隻😱大衆化既價錢,平時食天婦羅都要double 價,仲可能無甘多隻✨️師傅有無心煮野食,對食材既尊重,睇下天婦羅既沙律醬就知,擠花勁靚🤩平時個啲,hea比個沙律醬兜🤣食外賣食得甘開心,除性價比高外,完全滿足
見到飯既價錢好吸引❤️
亦都有唔同既小食
👍鍾意店舖用紙盒裝,環保,返到家都保持到無倒汗水又保温👍
🥩火焰牛扒飯
🍤炸蝦天婦羅
食外賣食得甘開心,除性價比高外,完全滿足視覺感受💕