2018-03-26
家姐請食飯,話食呢間燒肉放題,之前一值bookmark 左想試好耐😛今個月仲有燒蠔promote~四人同行任食燒蠔啊!放題就限時兩個鐘~~$298+1~✨4 人同行送龍蝦刺生兩食, 龍蝦肉上放左好多蟹籽,食落脆卜卜幾過癮,不過味道就唔算好鮮。反而覺得其他刺身比佢好食,帶子,北寄貝,蟹棒,鮑片都非常鮮甜,刺身水準唔錯👍🏻。✨另外龍蝦頭同殼就拎黎煲粥,講真得個殻其實個粥無咩味。✨海鮮拼盤完來like fb 先有😓~講真好鬼煩~又like 又share video 先有,同行有老有嫩,要個個like 晒~好彩fb account 夠多xD !!✨拼盤有鮑魚,大蝦,蠔,貴妃蚌~每人一隻。甲羅燒就兩個人一個。✨最好食係貴妃蚌,大大隻夠鮮甜多汁,入面仲落左清酒去燒~正。👍🏻✨鮑魚雖然無咁鮮~但夠彈牙,燒得耐都唔會韌。✨大蝦之後可以免費追加,肉質結實鮮味十足~都係抵食回本之選。✨甲羅燒燒到乾晒😆。。唔知食緊乜~嘛嘛地。✨瘋狂任食燒蠔真係最抵,質素唔差,幾好食,我地食左超多👍🏻✨懶人必燒:牛油粟米&金菇菜,唔使理擺埋一邊等食😆✨清酒蜆都好好食,幾鮮甜,不過等左勁耐都無打開🙄後尾先發現係由頭到尾個火都開
✨另外龍蝦頭同殼就拎黎煲粥,講真得個殻其實個粥無咩味。
✨鮑魚雖然無咁鮮~但夠彈牙,燒得耐都唔會韌。
✨甲羅燒燒到乾晒😆。。唔知食緊乜~嘛嘛地。
✨瘋狂任食燒蠔真係最抵,質素唔差,幾好食,我地食左超多👍🏻
✨懶人必燒:牛油粟米&金菇菜,唔使理擺埋一邊等食😆
✨清酒蜆都好好食,幾鮮甜,不過等左勁耐都無打開🙄後尾先發現係由頭到尾個火都開得太細。。
✨燒肉主打都係燒牛😛慳番d 時間。牛仔骨,一口牛,牛胛肉,肩胛梅花,五花腩都唔錯。
✨最驚喜係個牛舌,我平時唔會食,但佢非常薄切,所以望落無咁驚,原來係咁爽口。
✨等燒期間仲可以叫下熟食,壽司款就唔太多。剩係食左火炙三文魚~好食,不過飯比較大舊,軍艦紫菜就唔太脆,食幾舊淺嘗下就夠lu~
✨食得太多肉,整番個青瓜蟹籽沙律,清新下😛
✨炸物都唔差,食左榴槤波波,芋頭丸都非常新鮮熱辣辣。
✨唯一比較差係呢個冷烏冬,湯底無咩味,不過佢幾彈口嫁,
✨出面仲有 甜品,食左兩件迷你cake,估唔到都ok. Tiramisu 幾好食,另外蛋糕質地都幾軟熟.
✨最後仲有一人一杯雪糕,是日得士多啤梨味同合桃味。試左合桃味覺得唔係好合桃,唔知點解覺得似人參味mix 焦糖🙈,不過阿媽表示好鍾意食,早知食番士多啤梨😭。
✨兩個鐘其實真係好快過,時間啱啱好,三百零蚊咁多野食都算ok, 又海鮮,又燒肉,又刺生熟食。野食用ipad 落單,黎得都算快,唯一係d 肉等好耐都唔黎,不過最後都有補番~食得切😛。任燒蠔真係最抵,5個人燒左四十隻都有😆暫時未見肚痛,得閒玩下都ok, 食下郁下~感覺無平時食放題咁辛苦。