2022-04-12 123 views
今次真係超想食一人一鍋,所以嚟咗呢間餐廳食台式一人一鍋😋呢度環境裝修得幾靚,我哋嘅卡位都坐得幾舒服,好夠闊☺️我鍾意呢度星期六日都有lunch set,好抵食!$100內就有一個鍋、一個主食同埋嘢飲~我就最鍾意食辣,所以諗都唔諗就叫咗麻辣什錦牛肉鍋 ($88)🌶中辣嚟講,本身我覺得唔算好辣,但愈煮愈辣,去到最後我食薯粉仲要索哂啲湯,勁過癮🤣配料方面,講真我覺得唔算好特別,但勝在好豐富,樣樣都有啲,仲好有台式風味,有鴨血、米血糕呢啲食材🤤樣樣都幾啱我食~除咗另外上嘅薯粉,佢入面都仲有粉絲,細食嘅女仔應該食哂個鍋都飽了🤣男朋友叫咗個特濃三重芝士鍋 ($96)🧀我覺得呢個芝士味都算幾濃,襯返佢啲配料都好match~最特別係有鵪鶉蛋同響鈴😂不過我覺得配公仔麵就略鹹咗少少~佢嘅飲品除咗汽水之外,仲有啲自家製飲品,我哋就叫咗冰糖紅棗燉雪耳~呢個真係好足料,我勁鍾意飲,仲食埋入面啲雪耳同紅棗添🤣第一次嚟講印象真係唔錯,食物唔錯,好衛生,性價比都好高👍🏻

麻辣什錦牛肉鍋

特濃三重芝士鍋

冰糖紅棗燉雪耳

第一次嚟講印象真係唔錯,食物唔錯,好衛生,性價比都好高👍🏻
2022-04-05
$90 (Lunch)
麻辣什錦牛肉鍋
特濃三重芝士鍋