2019-06-08 861 views
同同事係吉野家嘅超級fans ,每次OT 返唔到屋企食飯,一定會黎吉野家打邊爐!因為真係好抵食,又好好食。位於荃灣港鐵站嘅對面,由綠楊C 出口直行過對面嘅華富中心商場,落一層樓梯就會到吉野家喇。每晚6點半/7點呢段時間吉野家都會現長龍,每次排隊大約需要5-10分鐘左右。其實落單過程都順暢,因為大部份人都係為火鍋而黎,我排第十個,前而有7個都係叫火鍋。除左火鍋,吉野家仲有唔同嘅丼可以選擇,價錢由$42-58不等每次必叫芝士竹輪鍋,配濃湯、烏冬、飲鮮檸檬茶,加1碗牛肉汁。而家就唔洗揀配牛肉定雞肉,因為2款肉都有嘅加埋辣椒粉落湯度煲,提升左成個煲嘅味道😋

加埋辣椒粉落湯度煲,提升左成個煲嘅味道😋