2023-02-24
啱啱去咗安興街個球場睇人踢波,睇完之後發現隔離有間剛剛新開嘅串燒店,喺出邊望入去環境非常寬敞,而且仲有充足嘅光線,餐廳嘅面積唔算細枱同枱之間都非常闊落坐得好舒服呢間燒烤店最特別嘅就係無論鹹味同辣味都可以自己控制唔同出邊嘅串燒店,一早已經調好咗味道,燒好咗嘅食物仲可以放上枱上面嘅一個火爐,能夠一直保持到食物嘅溫度,真係非常細心店主非常推介雞蛋花刮刮腸粉,比起出邊嘅腸粉真係有啲唔同,腸粉嘅味道好特別,仲配合埋香蔥碎加甜豉油,仲有少少彈花鹹香味,十足份量,仲非常多口感夠晒滑,食落仲好飽肚😋食咗咁多串燒覺得有啲熱氣食返個腸粉中和一下就最好不過這個清酒焗花甲,$88滿滿的花甲,還加了粉絲,入口花甲鮮甜,粉絲吸了花甲的鮮甜味,非常好味,花甲也很新鮮。這個炸餃子,$48表面炸到金黃色,外皮卜卜脆,中間軟林林還有肉汁,豬肉餡料,我很喜歡吃。這個燒年糕,$24外面塗上燒汁慢慢燒烤,燒到表面金黃色,卜卜脆,吃一口外脆,內裏軟糯,口感非常。這個烤黃立䱽,$88表面烤得非常乾身,金黃色的,連烤到黃立䱽的魚旗也卜卜脆,好像食薯片一樣,魚肉經過燒烤食落口,也特別香口,十分惹味。食串燒當然唔少得要叫支大藍妹$40,
食串燒當然唔少得要叫支大藍妹$40,啤酒是不能缺少的