2021-09-19
行過幾次見到呢間德美壽司,見佢成日都幾多人食下,就排隊試下😆夜晚8點幾去食,都要等10幾分鐘左右,不過睇佢menu見佢算抵食!眼見以為佢淨係得門口既枱位同埋bar位,點知我地被安排再轉入去既房,如果有7、8個人,用佢最入呢個位都不錯,會好有privacy!放完工,同男朋友都已經好攰,已經唔想再諗食咩。見到個2人set先 $338,有曬我地各自想食既野,就order左呢個😆😂煙三文魚和風沙律🥗:有一大塊既煙三文魚,不過略嫌汁醬唔夠大,沙律菜新鮮既油甘魚壽司🍣兩件、三文魚刺身:油甘魚食落帶有油脂👍好滑嫩好正😍三文魚就同出面既差唔多!雜錦天婦羅:成6件,有2件炸蝦、冬菇、茄子、南瓜,樣樣都試到少少,唔會太多炸粉,岩岩好,幾香脆!我好鍾意食南瓜,好甜🥰🥰日式炒飯:好多唔同款既野食係到,但我都係咁食炒飯!佢用左石鍋上,夠熱入口熱辣辣,啖啖不時都食到蝦肉👍鯖魚鹽燒: 鯖魚皮煎得好香脆,做得出有加到鹽巴調下味,值得一讚既係唔會食到有雪藏味野菜牛肉鍋: 牛肉有成5-6塊,但係覺得可以再多少少菜xd但有樣好surprise既係係個底到有粉絲😍索曬味,正!成個set仲有跟埋味噌湯同埋每人一份甜品!飽曬😂
成個set仲有跟埋味噌湯同埋每人一份甜品!飽曬😂
🌸我覺得個2人set真係好抵食,同埋應該夠成3人食