2021-10-05 239 views
今晚諗唔到食乜,行過經過呢間食四川菜嘅食店,唔需要等位,就同老公入咗去食,坐低咗之後見到佢哋有三個王牌,一個係烤魚,一個係水煮野,一個係麻辣干鍋,三個見到相都已經流晒口水,最後我哋叫咗個麻辣干鍋,因為烤魚同埋水煮嘅料理平時都比較常食到,麻辣干鍋我哋配菜就揀咗萵筍,鮮蝦,肥牛,凍豆腐,肥腸,叫咗個小辣,因為怕越食越辣,另外佢呢一個主菜包括左兩個主食,煮食可以揀白飯,或者紅薯粉或者米線,老公就揀咗白飯,而我就揀咗米線,至於米線同紅薯粉店員話可以將佢炒埋落個干鍋度一齊食,又或者有湯底咁樣分開食,湯底亦都有得俾你揀要清湯定係麻辣湯,當然我咁鍾意食辣嘅話就揀咗麻辣湯嘅微辣啦😌😌😌另外我哋仲叫咗一個小食,就係尖椒皮蛋,不過認為尖椒皮蛋唔夠入味,個汁唔夠好食好食,但干鍋就超級好味,所有配菜都炒得好均勻入味,小辣對我哋來講已經差唔多,因為愈食會愈辣,佢哋整嘅干鍋都好有誠意,會俾埋個迷你爐頭一路熱住佢俾你一路食,呢樣值得加分👍🏻👍🏻舖頭仔細細,但係坐得舒服,下次會過嚟試埋另外嗰兩款王牌料理。
2021-09-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)