2024-06-26
今日屋企人唔想煮飯,就決定黎大鍋口打邊爐。二百幾蚊任食,好過天氣咁熱要自己煮😂原來呢度嘅打邊爐,係食完麻辣雞煲再加湯底打邊爐。雞煲好惹味,雞肉都幾滑。佢嘅湯底都唔hea 架, 有好多款湯底可以揀,唔係就咁加水或者清湯,唔會搞到個湯底淡晒。我地就揀左海底椰湯底,balance番,冇咁熱氣。同埋食完個夠晒濃味嘅雞煲之後,配番個清甜滋潤嘅湯底,好夾好match!打邊爐嘅配料都好多選擇,每樣嗌左d都已經食到好飽呀☺️ 有肥牛、餃子、鴨血、手打蝦丸手打墨丸、仲有魷魚同牛柏葉。樣樣配料都非常新鮮彈牙。洗得好乾淨又冇腥味。尤其係鴨血呢d, 如果唔新鮮或者質素唔好,會有一浸好奇怪嘅味。但係呢度嘅鴨血完全冇怪味,仲好嫩滑。我都order左幾次呀。呢個抵食嘅打邊爐,我同屋企人都食得好開心。
呢個抵食嘅打邊爐,我同屋企人都食得好開心。