2024-01-15 67 views
最近先知重慶大廈附近有個商場🫣入面都幾多唔錯嘅餐廳咁🤩 我同朋友想食越式菜,就揀左Ha Noi越南菜呢間餐廳!個場都幾旺,幾多客,所以入到去都唔擔心會唔會中伏😂 而重點係:真係好好味🤤仲要都幾平民價,好抵食🥹我地叫左式豬頸肉撈檬同順化牛肉蛋飯,再加左兩個小食越式炸蝦餅同越式香矛豬扒,同埋兩杯野飲~🥢豬頸肉撈檬豬肉切得薄片,經過炙燒之後,帶有微焦嘅香氣👍🏻一口咬落去,豬頸肉嘅嫩滑加埋酸甜汁嘅fresh,完美結合,令人回味無窮🤤呢道菜除咗有豬頸肉,仲有啲蔬菜同米粉,增添咗層次同口感👍🏻🥢順化牛肉蛋飯牛肉經過煎炒之後,夠入味同鮮香,有少少嚼勁~飯粒軟糯,同牛肉同蛋嘅組合非常協調👍🏻🥢越式炸蝦餅呢個蝦餅好好食🤤外皮酥脆,入面就有鮮嫩嘅蝦肉,好易入口👍🏻加埋特製醬汁,每一口都帶來濃郁嘅海鮮風味,我地好快就食晒🥹🥢越式香矛豬扒好鐘意個香矛豬扒幾有越南香矛嘅味道,同埋豬扒幾入味,應該有醃製過👍🏻而且煎得到有金黃色,外脆內嫩,好味又好香🤤🍹椰果椰汁西米露無諗過有得西米露飲😂 同越式菜好夾,因為呢個杯好fresh,可以清一清喉嚨啲香料味道,再食另一樣野食😆同埋椰果夠鮮甜,又有得咬下西米露,既係野飲,亦係

🥢豬頸肉撈檬

🥢順化牛肉蛋飯

🥢越式炸蝦餅

🥢越式香矛豬扒

🍹椰果椰汁西米露
無諗過有得西米露飲😂 同越式菜好夾,因為呢個杯好fresh,可以清一清喉嚨啲香料味道,再食另一樣野食😆同埋椰果夠鮮甜,又有得咬下西米露,既係野飲,亦係甜品🤤

☕️檸檬蜜糖薑茶
我地另外叫左杯暖身啲嘅飲品,特別岩女人飲🫣 我幾鐘意薑味夠濃👍🏻 去到後期有啲"辣"個陣,伶番啲薑出黎,成杯野仍然係好夠味道,亦幾開胃👍🏻

呢間餐廳性價比幾高👍🏻 有機會會想再黎👍🏻

• 越式豬頸肉撈檬